Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Η υγιεινή διατροφή των παιδιών και ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Παλαμά με θέμα την "Υγιεινή διατροφή των παιδιών και το ρόλο της οικογένειας και του σχολείου". Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Δημοτικό σχολείο Βλοχού και το Τμήμα διατροφής και διαιτολογίας του ΤΕΙ Καρδίτσας, σε συνεργασία με την σχολική σύμβουλο της 4ης περιφέρειας Π.Ε. νομού Καρδίτσας και με την υποστήριξη της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Βλοχού, κ. Γραμματία Γκερμπεσιώτη, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους γονείς, μαθητές και ομιλητές, στους οποίους στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι των φορέων της εκπαίδευσης και των τοπικών αρχών.
Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον του πολυπληθούς κοινού στην κεντρική ομιλία του καθηγητή του Τμήματος Διατροφής και διαιτολογίας Δρ Ανάργυρου Μουλά με θέμα "Διατροφικοί κίνδυνοι και ασφάλεια του καταναλωτή".
Άλλες ομιλίες αφορούσαν την "Άσκηση και υγεία", τις "Επιπτώσεις της ανθυγιεινής διατροφής στην υγεία των παιδιών", τους "Παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες" και το "Πρόγραμμα της ιγιεινής διατροφής στο δημοτικό σχολείο Βλοχού". Ακολούθησαν ερωτήσεις και διάλογος με το κοινό.
Βασικό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν το
"Μαθαίνουμε να τρώμε σωστά γιατί...
...είμαστε ό,τι τρώμε"!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου