Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Στον «Διόνυσο» το οινοποιείο Καρδίτσας

ΕΑΣΚ: Θα τα πούμε στα δικαστήρια... «Διόνυσος»: Δεν φοβό- μαστε κανέναν!!
σ
Στον συνεταιρισμό αμπελουργών Καρδίτσας με την επωνυμία «Διόνυσος Α.Ε.» πέρασε χθες, μετά από πολύωρη διαδικασία γεμάτη εντάσεις και με την παρουσία της Αστυνομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα, το οινοποιείο Καρδίτσας.

Η διαδικασία που ξεκίνησε νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι, προκάλεσε δύο συνεντεύξεις, η μία από τη διοίκηση τής υπό εκκαθάριση Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας και τη διοίκηση της νέα ένωσης με την επωνυμία «Νέα Ένωση» και η δεύτερη από τον «Διόνυσο». Ο πρόεδρος τής υπό εκκαθάριση ένωσης και μέλος της Νέας Ένωσης κ. Βασίλης Γιαννάκος ξεκαθάρισε ευθύς εξαρχής ότι θα μηνύσουν τον εκκαθαριστή για παράβαση καθήκοντος αφού όπως είπε βρήκε διάφορα τεχνάσματα να «πετάξει» έξω από τη διαδικασία εκμίσθωσης την πρώην ΕΑΣ αδιαφορώντας ουσιαστικά για την προσφορά της (266.080 ευρώ) και προέκρινε την προσφορά του «Διόνυσου» (120.001 ευρώ), η οποία όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος όχι μόνο ήταν κατά πολύ μικρότερη από τη δική τους, αλλά ζημιώνει και το Δημόσιο.
Ο κ. Γιαννάκος είπε ότι το οινοποιείο προφορικά έχει κατοχυρωθεί στον «Διόνυσο», ωστόσο θα περιμένουν την έκδοση των πρακτικών την ερχόμενη Δευτέρα ώστε να δουν πώς θα κινηθούν. Τέλος, άφησε αιχμές για υπαλλήλους και συνταξιούχους της ΕΑΣΚ (έλλειμμα διαχείρισης οινοποιείου, έλλειμμα διαχείρισης εφοδίων, επιδόματα που δεν δικαιούνταν κλπ), στοιχεία που, όπως είπε, θα βγάλει εν καιρώ στην επιφάνεια.


Η πλευρά του «Διόνυσου»

Αμέσως μετά, ακολούθησε η συνέντευξη του «Διόνυσου». Εμφανώς ευχαριστημένος από την έκβαση της διαδικασίας ο πρόεδρος κ. Φώτης Γκαζούνης έκανε λόγο για έναν δύσκολο αγώνα που κράτησε δύο χρόνια και για δικαίωση με το αποτέλεσμα της εκμίσθωσης.
Απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους του οινοποιείου τόνισε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα που η λειτουργία του οινοποιείου θα είναι σε πλήρη εξέλιξη δεν θα υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ παραγωγών, διοίκησης και εργαζομένων, αλλά θα είναι όλοι συνεργάτες για το καλό των αμπελουργών, την αναβάθμιση του οινοποιείου, τον κόσμο της Καρδίτσας.
Κάλεσε δε τους παραγωγούς την Δευτέρα να φέρουν όλα τα κιλά και όλες τις ποικιλίες στο οινοποιείο.
Ερωτώμενος σχετικά με τους ισχυρισμούς των «αντιπάλων», γιατί ο εκκαθαριστής δεν δέχθηκε την μεγαλύτερη προσφορά, απάντησε αναγιγνώσκοντας το νόμο που μιλά για «υποχρεωτική μίσθωση από ΣΑΟ που έχει και αναπτύσσει δραστηριότητα ομοειδή με την αντίστοιχη τής υπό εκκαθάριση ΕΑΣ, αφού έναντι διατάξεων ius congens υποχωρεί κάθε διακριτική ευχέρεια για άλλη ερμηνεία». Τέλος, ερωτώμενος για την αντίπαλη ομάδα και το ότι απειλεί πως θα προσφύγει στα δικαστήρια, είπε χαρακτηριστικά ότι «ο Διόνυσος δεν φοβάται τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου