Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Παραίτηση - αντικατάσταση αντιδημάρχου

Δεν ξεκίνησε καλά η δημαρχιακή θητεία του νέου δημάρχου Παλαμά, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπος με την παραίτηση αντιδημάρχου του, δύο εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Πρόκειται για τον κ. Αθανάσιο Γούλα -με τομέα ευθύνης την Δ.Ε. Σελλάνων-που την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος λόγους υγείας.

Άμεση ήταν η απόκριση του δημάρχου που όρισε άμεσα ως νέο αντιδήμαρχο Σελλών τον κ. Μάρκο Μανασή που αναλαμβάνει καθήκοντα έως στις 28 Φεβρουαρίου του 2017 με αντιμισθία και έχοντας τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
1. Εποπτεία της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών και του ΚΕΠ στη Δ.Ε. Σελλάνων.
2. Εποπτεία των έργων και εργασιών που εκτελούνται στην Δ.Ε. Σελλάνων.
3. Μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη Δ.Ε. Σελλάνων.
4. Εποπτεία της υπηρεσίας άρδευσης στη Δ.Ε. Σελλάνων.
5. Παροχή της εξουσιοδότησης της υπογραφής βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων τα οποία εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δ.Ε. Σελλάνων
6. Συνεργασία με τους Προέδρους των Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Σελλάνων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
7. Άσκηση κάθε άλλης αρμοδιότητας που αφορά τη Δ.Ε. Σελλάνων και την οποία μπορεί να την μεταβιβάσει με απόφασή του ο Δήμαρχος.
Γ. Ο ανωτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν μπορεί να εκλεγεί μέλος του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. Η ανάκληση αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου.
Δ. Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Αντιδημάρχου τις αρμοδιότητες ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Ιάσων Τσιρώνης.
Ε. Ο ανωτέρω αντιδήμαρχος κ. Μάρκος Μανασής, εκδίδει και υπογράφει τα σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών της Δ.Ε. Σελλάνων έγγραφα. Διεξάγει την αλληλογραφία των παραπάνω υπηρεσιών, εκδίδει και υπογράφει κάθε σχετικό έγγραφο που αναφέρεται στο αντικείμενο αυτών.
Εισηγείται θέματα των υπηρεσιών αυτών στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις Επιτροπές, για την παροχή των απαραίτητων εγκρίσεων ή λήψη σχετικών αποφάσεων.
ΣΤ. Ο ανωτέρω αντιδήμαρχος, κ. Μάρκος Μανασής, εποπτεύει το προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Δ.Ε. Σελλάνων για τις οποίες είναι αρμόδιος.
Ζ. Στις αρμοδιότητές του, τις οποίες και θα τις ασκεί, με την καταβολή αντιμισθίας, συμπεριλαμβάνονται και θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου