Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Μεγάλη Παρασκευή στον Παλαμά

Η περιφορά και συνάντηση των επιταφίων της πόλης

Η καθιερωμένη συνάντηση των επιταφίων του Παλαμά στην πλατεία Αναγέννησης (Λαϊκή αγορά) πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.
Πλήθος πιστών κατά τη διάρκεια της ημέρας έφταναν στις εκκλησίες της πόλης, προκειμένου να προσκυνήσουν τη Σταύρωση και τον Επιτάφιο.
Το απόγευμα, στους τρεις ενοριακούς ναούς του Παλαμά, βρέθηκαν πολλοί δημότες αλλά και επισκέπτες, οι οποίοι παρακολούθησαν την τέλεση της Ακολουθίας του Επιταφίου Θρήνου.
Το σταμάτημα της βροχής, βοήθησε στην περιφορά των επιταφίων στις «κλασικές διαδρομές» που ακολουθεί ο κάθε ναός. Λίγο μετά τις 9.30μμ, έγινε η καθιερωμένη συνάντηση των τριών επιταφίων στην πλατεία Αναγέννησης, η οποία –όπως κάθε Μεγάλη Παρασκευή τέτοια ώρα- πλημμυρίζει από χιλιάδες πιστούς κάθε ηλικίας, που κρατούν αναμμένα κεριά σύμφωνα με το τυπικό της Μεγάλης Παρασκευής.
Η Φιλαρμονική του δήμου, που προπορεύεται πάντα της πομπής του μητροπολιτικού ναού, έδωσε στους πιστούς τον τόνο του Πένθους για τη σημερινή μέρα, της Ταφής του Χριστού. Τα κεριά και οι ψαλμωδίες των Εγκωμίων δημιούργησαν μια κατανυκτική ατμόσφαιρα…
Οι τοπικές Αρχές, με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Πατσιαλή, έδωσαν το παρών στην τελετή.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου