Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ημερίδα στο Παλαμά. Ο ρόλος της ανατροφής και η επίδραση του διαδικτύου στα παιδιά

Οι ευεργετικές και αρνητικές επιδράσεις του διαδικτύου στα παιδιά και στους εφήβους, συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο πολλών επιστημονικών μελετών.
Είναι γεγονός ότι το διαδίκτυο επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και των εφήβων. Η διαμόρφωση και η διαπαιδαγώγηση του χαρακτήρα των παιδιών και των εφήβων είναι αρκετά σοβαρή αλλά και δύσκολη υπόθεση. Και οι δύο γονείς πρέπει να είναι παρόντες σ' όλες τις φάσεις ανάπτυξης των παιδιών τους, προσφέροντας σημαντική καθοδήγηση και αγωγή. Όσα περισσότερα γνωρίζει ο γονέας για τα στάδια ανάπτυξης ενός παιδιού τόσο πιο καλά προετοιμασμένος είναι ώστε να αντιμετωπίσει κάθε αλλαγή ανάλογη της ηλικίας του παιδιού, να αποφύγει αδικαιολόγητες ανησυχίες, καθώς και να ξέρει τον τρόπο που θα πρέπει να πλησιάσει το παιδί στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία για ενημέρωση στα παραπάνω στην  ημερίδα που θα γίνει την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 και ώρα 11:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαμά, με θέμα:«Ανατροφή και Προσωπικότητα των παιδιών και των εφήβων».
Σκοπός της ημερίδας είναι  να υποστηρίξει το ρόλο των γονιών.
Το πρόγραμμα θα είναι:
11:00 - 11:10. Αφιέρωμα στην παιδίατρο Ριψιμέ Ντερμπεντεριάν
11:10 - 11:50. «Ο ρόλος της ανατροφής στην ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων». - Ελευθέριος Μουτσάνας, Παιδίατρος.  
11:50 - 12:30. «Η επίδραση του διαδικτύου στη διαμόρφωση της προσωπικότητας παιδιών και εφήβων».Τριβάρα Ευανθία, Παιδίατρος.
12:30 - 13:00. Συζήτηση.
Η ημερίδα γίνεται με συνδιοργάνωση του Αθλητικού Συλλόγου «Ευρύπυλος», του ΔΟΠΑΠΑΠ, του Συλλόγου Γυναικών και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου