Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ξανά στο περιθώριο ο πρώην δήμος Άρνης...

Ενυπόγραφη καταγγελία προς τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Σοφάδων για την άνιση μεταχείρισή της και τη μη δίκαιη εκπροσώπηση όσον αφορά τον πρώην Δήμο Άρνης, κυκλοφόρησε χθες στον τοπικό Τύπο...
Το "αποπαίδι" του αχανούς δήμου Σοφάδων, που από την άλλοτε Διαδημοτική του Παλαμά, το σύρανε στους Σοφάδες για χάρη κομματικών παιχνιδιών των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για άλλη μια φορά είναι στη γωνία! Αλήθεια, καλές οι διαμαρτυρίες, αλλά τι γίνεται με την πολυπόθητη Κίνηση για ένταξη στο δήμο Παλαμά; Γιατί οι διαμαρτυρίες είναι αυτού του είδους και πέραν τούτου τίποτα;
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της καταγγελίας:

"Απευθυνόμαστε στην έγκριτη εφημερίδα σας για να καταγγείλουμε το φαινόμενο της άνισης και ιδιοτελούς μεταχείρισης που εισπράττουμε από τη Δημοτική Αρχή. Η εκπροσώπηση των διαφόρων κατηγοριών φορέων (κοινωνικών, πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών) του πρώην Δήμου Άρνης στο Δήμο Σοφάδων δεν είναι ανάλογη τόσο του πληθυσμού όσο και των εκλεγμένων Τοπικών και Δημοτικών Συμβούλων.
Πρόκειται για μια μαύρη προπαγάνδα που την πληρώνουν οι δημότες των Δ.Δ. Ματαράγκας, Κυψέλης, Πύργου Κιερίου και Ερμητσίου, οι οποίοι ψήφισαν και εξέλεξαν αυτούς που θα τους εκπροσωπήσουν.
Οι Τοπικοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι ορίζονται ως τοποτηρητές και αντιπροσωπεύουν τις τοπικές κοινότητες, διότι, όπως είναι κατανοητό, έχουν πολύ καλύτερη γνώση των προβλημάτων και των απαιτήσεων των πολιτών της τοπικής κοινωνίας. Το κριτήριο της εντοπιότητας λοιπόν κρίνεται απαραίτητο στη μεταφορά αυτών των προβλημάτων.
Η Δημοτική Αρχή, μη κρατώντας τουλάχιστον τα ηθικά προσχήματα, δεν εφαρμόζει κατ’ ουσία το «πνεύμα» του ν. 3852/2010 του Καλλικράτη για δίκαιη εκπροσώπηση  όλων των πρώην Καπποδιστριακών Δήμων.
Ισως θεωρεί ο Δήμαρχος ότι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας που προέρχονται από τον πρώην Δήμο Άρνης, δεν είναι κατάλληλοι και ικανοί για θέσεις αντιδημάρχων. Ετσι, ορίζει τον… πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, – άκουσον άκουσον- να διαχειριστεί τα προβλήματα του Δήμου Άρνης.
Από την άλλη, δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η άνιση και άδικη μεταχείριση σχετίζεται με την «δίκαιη(κατά τον Δήμαρχο)…μοιρασιά αξιωμάτων» και την «εξόφληση» προεκλογικών δεσμεύσεων.  Διότι σε αυτή την περίπτωση ο Δήμαρχος εξυπηρετεί μόνον την παραπολιτική. Ουτε καν την πολιτική και σε καμία περίπτωση βέβαια τον πολίτη.
Κατά την άποψή μας, είναι αδιανόητο και υποτιμά τη νοημοσύνη του μέσου νου, η τοπική κοινωνία να εκπροσωπείται από τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου  κ. Κατσικάρα ο οποίος κατάγεται απο το Δ.Δ. Γεφυρίων!
Τα Τοπικά και Δημοτικά Συμβούλια εκλέγονται από τους πολίτες, για να είναι δίπλα στον κάθε δημότη, να  συμπαραστέκονται  τον δημότη και  όχι τον Δήμαρχο.
Η επίκληση της όποιας τυπικής νομιμότητας της απόφασης του Δημάρχου δημιουργεί αυτομάτως το ερώτημα: «Ότι νόμιμο, είναι και ηθικό;» Η απάντηση είναι απλή, χωρίς παρερμηνείες : «Προφανώς και όχι».  Κατά τη διάρκεια της συνεδριάσεως των πεπραγμένων του 2011, η Δημοτική Αρχή αποκάλεσε ορισμένους απ’ τους υπογράφοντες ως εγκάθετους γιατί «πρόβαλλαν» το μηδενικό έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Τούτη τη φορά δεν ξέρουμε πως θα αποκαλεστούμε όλοι μας. Εμείς όμως, είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών του πρώην Δήμου Άρνης, που αισθάνονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Θα συνεχίσουμε να θεωρούμε τους Δημότες του πρώην δήμου Άρνης ισότιμους συνδημότες που συνενωθήκαμε στον Καλλικράτειο Δήμο Σοφάδων . Συνεχίζουμε να δηλώνουμε ηχηρά παρών και διαψεύδουμε κάθε κλίμα αποχής και παραίτησης που διαμορφώνει η Δημοτική Άρχή.
Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και παλεύουμε ενάντια στα άνισα και μεροληπτικά για να γίνουμε αποδοτικότεροι για το καλό του τόπου μας."
ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ
ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ                              ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ                             ΜΑΓΓΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΒΗΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
ΓΑΛΑΝΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ                          ΝΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΚΙΤΖΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ                                    ΝΟΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΚΙΤΖΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                   ΟΡΦΑΝΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                ΠΑΤΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΖΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ                    ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                    ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΠΕΛΟΣ ΗΛΙΑΣ                                            ΦΕΡΦΥΡΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΚΛΕΤΣΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ                                       ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΥΛΠΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ                                    ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου