Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ο Παλαμάς τίμησε την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή, τις πρωινές ώρες, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, που σηματοδότησε την πτώση των συνταγματαρχών της επτάχρονης δικτατορίας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Παλαμά υπό την αιγίδα του δήμου Παλαμά και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου της πόλης, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και καθηγητών του σχολείου, της δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Κ. Πατσιαλή, καθώς και εκπροσώπων φορέων της περιοχής.
 
 
 
 Οι μαθητές του γυμνασίου, παρουσίασαν το Χρονικό της τριήμερης κατάληψης του Μετσόβειου Πολυτεχνείου από τις 14 Νοεμβρίου 1973 έως και τα ξημερώματα της 17ης, όταν το ερπυστριοφόρο έσπασε την καγκελόπορτα του ιδρύματος και εισήλθε στο χώρο…
Επίσης, οι μαθητές, διάβασαν ποιήματα και, μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν εκείνα τα γεγονότα, ενώ η χορωδία του σχολείου παρουσίασε τραγούδια που συνδέθηκαν με τον αντιδικτατορικό αγώνα των φοιτητών και του λαού και με την εξέγερση του Πολυτεχνείου.


*** Στη συνέχεια, οι τοπικές αρχές και εκπρόσωποι των σχολείων και των συλλόγων, παραβρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στο μνημείο της Αντίστασης στην κεντρική πλατεία και κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας του λαού μας.
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου