Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση του ΕΠΑΛ Παλαμά για τον Κωνσταντίνο Καβάφη

Έτος 2013 Κ. Καβάφη”.
- Το ΕΠΑ.Λ. ΠΑΛΑΜΑ πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία την Τρίτη 05 Μαρτίου 2013 ημερίδα με θέμα: “Έτος 2013 Κ. Καβάφη”.
- Μια πρωτοβουλία των μαθητών που με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, πλησίασαν τον Αλεξανδρινό ποιητή μιας και η αξία του, η έμπνευσή του, οι στίχοι του είναι πηλός της ιστορικής και αισθητικής μας συνείδησης.

Ο Κ. Καβάφης προικισμένος με την χάρη που φέρουν μόνον οι περιούσιοι, υπηρέτησε και πλούτισε την ελληνική ποίηση με τη γραφίδα των αρχαίων νοσταλγικών περιπλανήσεων και τον χρωστήρα των αισθησιακών ερωτικών ονείρων του.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ιδιαίτερα ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας εκπ/σης Ν. Καρδίτσας κ. Θωμάς Καρανίκας ο οποίος χαιρέτησε τον Δ/ντή του ΕΠΑΛ Παλαμά κ. Τσιάμαλο Παντελή, τους καθηγητές και όλους τους μαθητές λέγοντας πως είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία των μαθητών να διοργανώσουν μια τέτοια εκδήλωση.
- Παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Παλαμά, που αποτελείται από την πρόεδρο κυρία Πολύζου Αλέκα και τις κυρίες Νταντάλια Γεωργία, Μάμαλη Αρτέμη, Μπιρνάρα Μαρία, Κεφαλά Θωμαήάη, Κατέβα Αικατερίνη, καθώς και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κ. Τζέλλας Κώστας.
-Χαιρετιστήρια μηνύματα για την εκδήλωση απέστειλαν ο Σύμβουλος φιλολόγων κ. Τσιάμαλος Ηρακλής καθώς και ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Κων/νος Πατσιαλής, οι οποίοι για επαγγελματικούς λόγους δεν παρευρέθηκαν στην εκδηλώση.
- Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης ακολούθησε το χρονόλογιο του Καβάφη, οι κατηγορίες των ποιημάτων του, η μορφή του έργου και η οικουμενικότητα του ποιητή.
Καθώς αφηγήσεις των έργων “Ποσειδωνιάται” ,” Θερμοπύλες” και˝ Ιθάκη˝.
- Ακολούθως παρουσιάστηκε οπτικό – ακουστικό υλικό με προβολή.
- Τα μέλη της σχολικής χορωδίας και ορχήστρας μάγεψαν τους παρευρισκόμενους και τους ταξίδεψαν με τραγούδια που επιλέχθηκαν με γνώμονα την φιλοσοφία, τον ερωτισμό και τον αισθησιασμό του ποιητή.
- Στο χώρο του σχολείου διοργανώθηκε έκθεση με φωτογραφικό και έντυπο υλικό.
- Οι μαθητές ήταν εκείνοι οι οποίοι φρόντισαν να υπάρχουν εδέσματα παντού.
- Την όλη επιμέλεια του προγράμματος την είχε αναλάβει ο φιλόλογος του σχολείου κ. Σιαφαρίκας Νικόλαος.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΤΣΙΑΜΑΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου