Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Προσυνεδριακή Ημερίδα για τους Καραγκούνηδες των Φαρσάλων

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑΔΦ) σε συνεργασία με την Αμφικτιονία Θεσσαλών Καραγκούνηδων οργανώνουν την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 στις 11:30 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων Προσυνεδριακή Ημερίδα με θέμα: «Αναζητήσεις στην Ιστορία και Λαογραφία των Καραγκούνηδων της περιοχής Φαρσάλων.

Η ημερίδα γίνεται στα πλαίσια της προετοιμασίας του 3ου Εθνολογικού Συνεδρίου για τους Θεσσαλούς Καραγκούνηδες και του 3ου Ανταμώματος των Θεσσσαλών Καραγκούνηδων που θα γίνουν στα Φάρσαλα το 2014 και την οργάνωσή τους έχει αναλάβει ο Δήμος Φαρσάλων.
Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι παρακάτω εισηγήσεις:
1) Ζωγράφου Μάγδα, Καθηγήτρια Εθνοχορολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών - Χείλαρη Αθανασία, Υποψήφια Διδάκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών: «Η Καραγκούνικη παράδοση στην περιοχή Φαρσάλων».
2) Αντωνίου Α.  Αντώνης, Καθηγητής Σύμβουλος Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου:
«Η μεγάλη γαιοκτησία στην Επαρχία Φαρσάλων».
3) Ρουσιάκης Σωτήρης, Φιλόλογος, Υποψήφιος Διδάκτορας Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: «Γλωσσική εξέταση της Περιοχής Φαρσάλων».
4) Τσιμπλάκης Νικόλαος, Συλλέκτης – Ερευνητής. Εργαστήρι παρουσίασης της ενδυμασίας της Καραγκούνας της περιοχής Φαρσάλων (τέλη 19ου αιώνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου