Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Εκδήλωση από τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Παλαμά


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του 1ου ΕΠΑΛ Παλαμά με εκθέματα έργων των μαθητών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 12 Απρίλη σ’ ένα όμορφο περιβάλλον σε πλατεία του Παλαμά.
Οι μαθητές και οι καθηγητές ξάφνιασαν δεκάδες περαστικούς, που κυριολεκτικά γέμισαν ασφυκτικά το χώρο της πλατείας. Με την πρωτοποριακή τους ιδέα εξέθεσαν τα έργα που φιλοτέχνησαν με μεράκι, κόπο και δύναμη στο σχολικό τους εργαστήριο στα Καλυβάκια.
Υποδέχτηκαν και ξενάγησαν τους επισκέπτες στους οποίους δόθηκε και η ευκαιρία να γίνει μέτρηση καυσαερίου στα οχήματά τους με τον αναλυτή καυσαερίων.

Οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξεως των ειδικοτήτων Οχημάτων, Ηλεκτρολόγων, Ψυκτικών – Μηχανολόγων παρουσίασαν κατασκευές αυτόματης τέντας, αυτόματου κλιμακοστασίου, σύστημα εκκίνησης και ελέγχου οχημάτων, ελέγχου στάθμης δεξαμενής υγρών και βελτίωσης συντελεστή ισχύος ή  αντιστάθμιση
Οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξεως, ειδικότητας Πληροφορικής μοίρασαν φυλλάδια στους περαστικούς για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξεως, ειδικότητας Οικονομίας – Διοίκησης έδωσαν συμβουλές για καλή αρχειοθέτηση των διαφόρων εγγράφων
Σε όλους τους επισκέπτες και στα καταστήματα της πλατείας μοιράστηκαν φρούτα και χυμοί από τους μαθητές.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καρδίτσας κ. Θωμάς Καρανίκας, που για επαγγελματικούς λόγους δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, ωστόσο έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στον Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Παλαμά κ. Παντελή Τσιάμαλο για αυτήν τους την πρωτοφανή ιδέα.
Ο Δήμαρχος του Παλαμά κ. Πατσιαλής Κων/νος  παρέστη στην εκδήλωση και συνεχάρη τόσο τους μαθητές και καθηγητές όσο και το Διευθυντή του σχολείου, τονίζοντας πως η ακτινοβολία της εκδήλωσης στην κοινωνία του Παλαμά πιστοποιεί πως οι προσπάθειες πάντα επιβραβεύονται και βάζουν τα θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον. Τέλος κάλεσε παράλληλα εκπαιδευτικούς και γονείς να συνεργάζονται με το Δήμο με απώτερο στόχο και σκοπό το όφελος όλων των μαθητών.
Ο Αντιδήμαρχος κος Θεοδώρου  Αντώνιος, είπε πως η επιμονή, η αυτοπειθαρχία η τόλμη και τέλος η διάθεση των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους τιμά.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Πέτρου Γεώργιος, έδωσε συγχαρητήρια για την παρουσία των μαθητών και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τσερέπης Απόστολος ευχαρίστησε τους μαθητές και τους καθηγητές για αυτή τους την προσπάθεια.
Το παρών έδωσε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Κωνσταντίνος Τζέλλας λέγοντας πως το μεράκι, η φαντασία των μαθητών και καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Παλαμά δημιουργούν αριστουργήματα.

Σύσσωμος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με πρόεδρο την κα Αλέκα Πολύζου και μέλη τους τις κυρίες Νταντάλια Γεωργία, Μάμαλη Άρτεμις, Μπιρνάρα Μαρία, Κεφαλά Θωμαή και Κατέβα Αικατερίνη,  έδωσαν συγχαρητήρια στους μαθητές, στους καθηγητές και στον Διευθυντή του Σχολείου λέγοντας πως με αυτή τη δραστηριότητα δείχνουν μια θετική πλευρά της εκπαίδευσης του σχολείου όταν βέβαια συμβαίνει να συνυπάρχουν ανησυχίες κι ενδιαφέροντα και στους τρεις κρίκους της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δηλαδή στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς.

Τέλος, ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Παλαμά κ. Παντελής Τσιάμαλος ευχαρίστησε όλους τους επισκέπτες που με την παρουσία τους τίμησαν τους μαθητές και τους καθηγητές λέγοντας πως μέσα από το ΕΠΑΛ προσπαθούμε όλοι οι εκπαιδευτικοί να οδηγήσουμε τους μαθητές σε μοναδικούς δρόμους και σε μοναδικά μονοπάτια της γνώσης, της έμπνευσης, της δημιουργίας, πιστεύοντας πως ο κρυμμένος θησαυρός για κάθε μαθητή είναι αυτός που έχει μέσα στο μυαλό του, στην καρδιά του και στην ψυχή του, απ’ όπου θα πάρει όλα τα εφόδια για την σταδιοδρομία του την προκοπή του και την εξέλιξή του. Τόνισε πως θέλουμε το σχολείο μας όλοι μαζί μαθητές, καθηγητές, γονείς να είναι ανοικτό για διάλογο και για αλληλεγγύη. Να είναι ένα σχολείο δημιουργίας, ένα σχολείο γνώσης, ένα σχολείο έμπνευσης, ένα αειφόρο σχολείο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου