Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Εκδήλωση για τη Μητέρα από το Σύλλογο Γυναικών Παλαμά

Σε συνεργασία με το Θέατρο "Όψεις", την Κυριακή 12 Μαϊου στις 8.30μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαμά

H 2η Κυριακή του Μαΐου είναι αφιερωμένη στο πιο ιερό πρόσωπο στη ζωή μας, στη γυναίκα που μας έφερε στον κόσμο, τη μητέρα. Η Γιορτή της Μητέρας γιορτάζεται σήμερα στις περισσότερες χώρες του κόσμου, οι ρίζες της γιορτής όμως, χάνονται στην αρχαία Ελλάδα..
Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν καθιερώσει τη Γιορτή της Γαίας. Ήταν γιορτή της άνοιξης στην οποία λατρευόταν η Γαία, η μητέρα Γη, μητέρα όλων των θεών και των ανθρώπων. Αργότερα
την αντικατέστησε η κόρη της, η Ρέα, σύζυγος του Κρόνου, μητέρα του Δία και όλων των ολύμπιων θεών και θεά της γονιμότητας.
Στη σύγχρονη εποχή, η αμερικανίδα Άννα Μαρία Ριβς Τζάρβις ήταν εκείνη που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή όλων των μητέρων. Οι αγώνες της ευοδώθηκαν στις 9 Μάιου του 1914, όταν ο αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
Με αφορμή τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας, ο Σύλλογος Γυναικών Παλαμά τιμώντας τη μητέρα για την προσφορά της στην οικογένεια και την κοινωνία διοργανώνει σε συνεργασία με το Θέατρο «ΟΨΕΙΣ» την παρουσίαση θεατρικής παράστασης.
Η θεατρική παράσταση που ετοιμάστηκε με πολύ μεράκι από τους συντελεστές του Θεάτρου «Όψεις», έχει τίτλο: «Η μάνα μέσα στο χρόνο» και αποτελείται από σπονδυλωτά κείμενα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 στις 20:30 το απόγευμα στο Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων Παλαμά και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
                                                    (Το Δ.Σ. του Συλλόγου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου