Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η ΕΛΜΕΚ υπερψήφισε την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία

Με τεράστια συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 14 Μαΐου η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας στον προαύλιο χώρο του 1ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας, αφού ο χώρος του αμφιθεάτρου αποδείχθηκε πολύ μικρός.
Με συντριπτική πλειοψηφία αποφασίστηκε να υπερψηφιστεί η πρόταση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία την Παρασκευή 17 Μαΐου και 5θήμερη απεργία από τις 20 έως τις 24 Μαΐου. Παρόμοια είναι η εικόνα σε όλη την επικράτεια από τις Γενικές Συνελεύσεις των καθηγητών με επίσης μεγάλη συμμετοχή.
Την Τετάρτη σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί σύγκληση Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα όπου και θα κατατεθούν επίσημα οι προτάσεις των κατά τόπους ΕΛΜΕ.

Αναλυτικά τα αιτήματα για την απεργιακή κινητοποίηση:
1. Καμία απόλυση εκπαιδευτικού – Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών
2. Άμεση απόσυρση του Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις
3. Άμεση κατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12) που έχει θέσει υπό διωγμό τους εκπαιδευτικούς
4. Απόσυρση του ΠΔ για την Αξιολόγηση. Κατάργηση του ν.4142/13 για την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας
5. Διασφάλιση των οργανικών θέσεων που απειλούνται από την αύξηση του διδακτικού ωραρίου (ν.4152/13, παρ. Θ). Κατάργηση του ν.4152/13.
6. Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των νεότερων. Κατάργηση του ν.4024/2011
7. Καμία κατάργηση – συγχώνευση σχολείου. 25 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο στην τάξη
8. Να μην περάσουν τα σχέδια νόμων για το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα το προηγούμενο διάστημα
9. Όχι στις μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση.

 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου