Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις 2021 για τα ΑΕΙ

Ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οι Βάσεις 2021 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σε σχέση με το 2020, εισήχθησαν σε ΑΕΙ 13.780 λιγότεροι υποψήφιοι (35.148 – 21.368). 
Συνολικά έμειναν εκτός Σχολών (Πανεπιστήμια, ΑΣΠΑΙΤΕ, Στρατός, Αστυνομία) πάνω από 40.000 υποψήφιοι, καθώς από τους συνολικά 93.468 υποψήφιους, το σύνολο των επιτυχόντων ανέρχεται στους 53.239.

Φέτος, για πρώτη φορά, μάλιστα, εστάλη από το υπουργείο σχετικό μήνυμα ενημέρωσης στο οποίο αναγραφόταν ο κωδικός του υποψήφιου, τα αρχικά του ονόματός του καθώς της μητέρας και του πατέρα του αλλά και η σχολή στην οποία εισήχθη, ενώ ακολουθεί το λινκ για τα αποτελέσματα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματά τους μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική ανάρτηση, τα αποτελέσματα έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα λύκεια ως το μεσημέρι.

1. Βάσεις ΓΕΛ – ΕΠΑΛ

2. Βάσεις ΓΕΛ ΕΠΑΛ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ

3. ΓΕΛ ΕΠΑΛ Προτιμήσεις

4. Βάσεις ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ

5. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ αλλογενεις προτιμήσεις

 

Όλες οι βάσεις και οι λεπτομέρειες των ανακοινώσεων παρατίθενται ΕΔΩ.

 

Αποτελέσματα  για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που είχαν χρησιμοποιήσει για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

 

Ταυτόχρονα, θα υπάρχει στην ίδια ιστοσελίδα σύνδεσμος με μια λίστα με τους επιτυχόντες, η οποία περιέχει μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Σε σχέση με το 2020, εισήχθησαν σε ΑΕΙ 13.780 λιγότεροι υποψήφιοι (35.148 – 21.368). 
Συνολικά έμειναν εκτός Σχολών (Πανεπιστήμια, ΑΣΠΑΙΤΕ, Στρατός, Αστυνομία) πάνω από 40.000 υποψήφιοι (από τους συνολικά 93.468 υποψήφιους, το σύνολο των επιτυχόντων ανέρχεται στους 53.239).





 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου