Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Η υπόθεση «αυτοκτονίας» τού 30χρονου Διοικητή του Α.Τ. Ερέτριας

Νεκρός στην Ερέτρια στην Εύβοια εντοπίστηκε ο 30χρονος διοικητής του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος μέσα στο αυτοκίνητό του, έχοντας ίχνη από σφαίρα στο κεφάλι. Αυτοκτονία δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε ο ιατροδικαστής…

…όμως, τα ερωτήματα είναι πολλά: Γιατί προχώρησε σε αυτοχειρία αφού έδειχνε ευτυχής στη ζωή του στην Ερέτρια, μόλις είχε παντρευτεί πριν 10 μέρες και είχε ένα μωράκι 2 μηνών; Μήπως «κλειδί» για τα αίτια θανάτου του διοικητή του ΑΤ Ερέτριας η υπόθεση Βαλυράκη;

Παρά την ιατροδικαστική εξέταση από την Ιατροδικαστή Σπηλιοπούλου, η υπόθεση συνεχίζει να παραμένει σε πλήρη εξέλιξη.

Αυτό που κάνει την ΕΛΑΣ να μην κλείνει άμεσα είναι τα πολλά ερωτηματικά που αφήνουν τα στοιχεία.

Το σημείωμα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου

Χειρόγραφο σημείωμα βρέθηκε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του 30χρονου διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας στην Εύβοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπαστυνόμος αναφέρει -μεταξύ άλλων- στο σημείωμα ότι υπεραγαπάει τη σύζυγό του και ότι είναι ερωτευμένος μαζί της, ότι επιθυμούσε να γυρίσει στην Αθήνα και να υπηρετήσει σε κεντρική υπηρεσία της Ασφάλειας (όπου υπηρετούσε και στο παρελθόν), ενώ στη συνέχεια γράφει σκόρπιες προσωπικές σκέψεις που είχαν να κάνουν με τα όνειρα που είχε για τη ζωή.

Άρα το σημείωμα δεν είναι σημείωμα αυτόχειρα, αφού πρώτον έχει σκόρπιες σκέψεις και δεύτερον δεν γράφει πουθενά ότι θα δώσει τέλος στην ζωή του.

 

Στο μικροσκόπιο το κινητό του

Οι αστυνομικοί θα εξετάσουν πού βρισκόταν ο διοικητής του Α.Τ. μετά το μεσημεριανό σχόλασμά του, ενώ στο μικροσκόπιο θα μπει και το κινητό του τηλέφωνο.

Το κινητό του τηλέφωνο θα «δείξει» με ποιους είχε επικοινωνήσει τα τελευταία 24ωρα.


Το σημείο που αποφάσισε να «δώσει τέλος στη ζωή του»

Στην κοινωνία αλλά και την αστυνομία δεν τους κολλάει το σημείο που ο διοικητής αποφάσισε «να δώσει τέλος στη ζωή του».

Το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο εντοπίστηκε νεκρός ο διοικητής στην Ερέτρια, ήταν σταθμευμένο σε πάρκο κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα (περίπου 50 – 60 μέτρα) εκεί που πάρκαρε πάντα.

Σε αυτό το πάρκο εκείνη την ώρα παίζουν παιδιά και όπως ξέρουμε όντας πατέρας θα είχε το ένστικτο να μην κάνει τέτοια κίνηση σε σημείο που υπάρχουν παιδιά.

 

Δεν ακούστηκε πυροβολισμός

Παρά ότι το αμάξι που βρέθηκε νεκρός ο 30χρονος ήταν δίπλα στο πάρκο που είχε κόσμο αλλά και στα 50 μέτρα από το Α.Τ. Ερέτριας, κανείς δεν άκουσε τον πυροβολισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ το τραύμα ταιριάζει με το υπηρεσιακό όπλο τύπου glock που βρέθηκε δίπλα στον αστυνομικό και φαίνεται να είναι το υπηρεσιακό του όπλο.

Να πούμε ότι μετά από έρευνα του eretikos.gr από ειδικούς το glock μπορεί να δεχτεί σιγαστήρα.

 

Ψυχομετρικά τεστ σε αστυνομικούς

Όλοι οι αστυνομικοί υποβάλλονται σε ψυχομετρικά τεστ κατά περιόδους και γενικά όταν υπάρχει ένα συμβάν το οποίο μπορεί να έχει διαταράξει ψυχολογικά τον αστυνομικό. Για παράδειγμα αν βρέθηκε σε ανταλλαγή πυρών, σε επεισόδια στα οποία ασκήθηκε βία και από τις 2 πλευρές ακόμα και αν έχει συμβεί κάτι στο οικογενειακό κύκλο (γάμος, γέννηση, πένθος).

Άρα ο διοικητής θα έπρεπε να είχε περάσει ψυχομετρικό τεστ και όταν έγινε απαιτητό από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το Μάιο και μετά την γέννηση του παιδιού του.

Εδώ τα ερωτήματα έχουν κάνουν ως εξής:

1. Αν πέρασε ψυχομετρικά τεστ, πόσο σωστά έγιναν και πόσο σωστά αξιολογήθηκαν;

2. Πέρασε ψυχομετρικά τεστ;

 

Επαγγελματίας και συνεπής

Ο 30χρονος περιγράφεται από τους συναδέλφους του ως άριστος επαγγελματίας που έκανε πάντα με συνέπεια τη δουλειά του και δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα. «Ήταν ένας από τους καλύτερους αξιωματικούς της Εύβοιας και ένας από τους νεότερους αξιωματικούς που ξεχώριζαν», σημειώνει προϊστάμενος του 30χρονου.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα θα εξετάσουν μεταξύ άλλων τις υποθέσεις που είχε χειριστεί τελευταία ο 30χρονος. Έρευνα θα γίνει και για το κατά πόσο μπορεί να είχε δεχτεί απειλές, ενώ κατάθεση θα δώσει στους αστυνομικούς -αφού ξεπεράσει το ισχυρό σοκ- η σύζυγος του διοικητή του Α.Τ. Ερέτριας.

 

«Κλειδί» η υπόθεση Βαλυράκη

Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή και την ιατροδικαστική εξέταση, αυτοπυροβολήθηκε με το όπλο του. Αν όντως ήταν έτσι η υπόθεση θα είχε κλείσει ή θα είχε πάρει το δρόμο της για να κλείσει…

Η ΕΛΑΣ την κρατά ανοιχτή για πολλούς λόγους. Αλλά ένας είναι το βασικό «κλειδί» που θα λύσει το μυστήριο αν ήταν όντως αυτοκτονία ή δολοφονία. Το «κλειδί» είναι η υπόθεση Βαλυράκη την οποία χειριζόταν τελευταία ο 30χρονος.

Η υπόθεση Βαλυράκη είχε περάσει στην τελική ευθεία της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες αστυνομικές πηγές του eretikos.gr αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα θα εξετάσουν και άλλες υποθέσεις που είχε χειριστεί τελευταία ο 30χρονος αλλά στο πάνω ράφι είναι η υπόθεση Βαλυράκη.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και μένουν ακόμα αναπάντητα όπως:

ü Γιατί να το δώσει τέλος στη ζωή του μιας και είχε παντρευτεί πριν από δέκα μέρες είχε φέρει στο κόσμο ένα παιδί και ήταν ενθουσιασμένος;

ü Γιατί να επιλέξει να τερματίσει την ζωή του 50 μέτρα από το τμήμα και μάλιστα δίπλα σε πάρκο που έπαιζαν παιδιά εκείνη την ώρα;

ü Γιατί το σημείωμα δεν δείχνει σημάδια αυτοκτονίας αλλά σκόρπιες σκέψεις του αστυνομικού;

ü Γιατί είχε ζητούσε μετάθεση στην Αθήνα ενώ ζούσε την τέλεια ζωή με την οικογένεια του στην Εύβοια όπως λένε και οι κοντινοί άνθρωποι;

ü Γιατί δεν άκουσε κανείς τον πυροβολισμό;

ü Που ήταν από τις 15:00 μέχρι τις 21:00 που εντοπίστηκε νεκρός;


Ο νεαρός αξιωματικός ήταν υπαστυνόμος Α’ στον βαθμό. Είχε προϋπηρεσία στο Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής. 
Τα τελευταία δυο χρόνια διατελούσε χρέη Διοικητή στην Ερέτρια.

 Δεν είχε εκδηλώσει περίεργη ή ανησυχητική συμπεριφορά ενώ συνάδελφοί του κάνουν λόγο για ένα άτομο που δεν δημιουργούσε προβλήματα!

Μάλιστα μέχρι και λίγο πριν φύγει από το γραφείο, το μεσημέρι της Πέμπτης, τηλεφωνούσε σε συναδέλφους για τον συντονισμό της αστυνομίας για μια μεγάλη εκδήλωση πολιτιστικού συλλόγου που θα γινόταν το ερχόμενο Σάββατο.

Αυτά δεν δείχνουν συμπεριφορά αυτόχειρα!

Βέβαια εμείς δεν είμαστε ούτε δικαστές, ούτε αστυνομικοί απλά θέτουμε τα γεγονότα όπως έχουν! Μένει να δούμε τελικά στο τέλος αν θα υπάρξει ανατροπή στα αίτια θανάτου του.

ΠΗΓΗ: eretikos.gr


Το χρονικό του γεγονότος

Το χρονικό της «αυτοκτονίας» του διοικητή, σύμφωνα με το fimes.gr άρχισε να ξεδιπλώνεται χθες, Πέμπτη, το μεσημέρι:

Ο αξιωματικός έφυγε από την υπηρεσία του στις 15:00 χωρίς όμως ποτέ να φθάσει στο σπίτι του. Η σύζυγος του, με την οποία απέκτησε τον Ιούνιο το πρώτο τους παιδί τον έψαχνε εναγωνίως καθώς δεν της είχε πει το παραμικρό και ανησυχούσε που απουσίαζε τόσες ώρες.

Στις 21:15 διερχόμενος πολίτης βρίσκει το Ι.Χ. του διοικητή ακινητοποιημένο σε ένα παρκάκι, περίπου 30 μέτρα από το τμήμα και τον αξιωματικό μέσα. Πλησιάζοντας είδε ότι ο 30χρονος ήταν πεσμένος στη θέση του οδηγού, έφερε διαμπερές τραύμα από τη δεξιά πλευρά στην αριστερή με σπασμένο το παράθυρο του αυτοκινήτου ενώ στη δεξιά πλευρά ήταν πεσμένο το υπηρεσιακό του πιστόλι τύπου Glock με το δάκτυλο του μπερδεμένο στη σκανδάλη.

Αμέσως μετά, στο σημείο μετέβη ιατροδικαστής και κλιμάκιο της Ασφάλειας και του Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα, προκειμένου επιληφθεί της υπόθεσης…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου