Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

88 κενές θέσεις σε τμήματα της Καρδίτσας

Λιγότεροι φοιτητές θα έρθουν στην Καρδίτσα τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά καθώς η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που φέτος ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά θα στερήσει την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε 88 εν δυνάμει φοιτητές.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συνολικά για τα τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα της Καρδίτσας αναλογούσαν 595 φοιτητές και οι οποίοι κατανέμονταν ανάλογα με τον τρόπο εισαγωγής (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ημερήσια, εσπερινά 10% προηγουμένων ετών). Οι επιτυχόντες ωστόσο είναι σημαντικά λιγότεροι και συγκεκριμένα 507 καθώς σε δύο πανεπιστημιακά τμήματα δεν έγινε κατορθωτό να υπερκαλυφθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Ειδικότερα το Τμήμα Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας από 96 θέσεις εισαγωγής θα πάρει τελικά 61 φοιτητές που ξεπέρασαν το 9,69 που είχε ως ελάχιστη βάση ενώ αρκετά χειρότερα είναι τα πράγματα στο Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής από τις 121 θέσεις καλύπτονται 76 με την ελάχιστη βάση εδώ να διαμορφώνεται στο 9,58. Τέλος, άλλες 6 θέσεις αφορούν υποψηφίους και των τεσσάρων πανεπιστημιακών τμημάτων από εσπερινά σχολεία.

Δείτε αναλυτικά τις θέσεις εισαγωγής ανά κατηγορία υποψηφίων:


 

ΠΗΓΗ: karditsalive.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου