Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

«Τεράστια προβλήματα στο νοσοκομείο από την έλλειψη ιατρών Ακτινοδιαγνωστών»

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Καρδίτσας:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα προβλήματα δημιουργούνται στην καθημερινή λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας λόγω της μεγάλης έλλειψης Ιατρών Ακτινοδιαγνωστών στο Ακτινολογικό Τμήμα.

Σήμερα στο Ακτινολογικό Τμήμα υπηρετούν μόνο 2 μόνιμοι γιατροί ακτινοδιαγνώστες, ο ένας σε προσωποπαγή θέση, σε σύνολο 4 θέσεων που προβλέπονται στον οργανισμό του νοσοκομείου. 

Οι 2 αυτοί γιατροί, εκτός από όλα τα τμήματα του Ακτινολογικού που λειτουργούν (ακτινογραφιών, υπερήχων και triplex, αξονικού τομογράφου και μέτρησης οστικής πυκνότητας), καλούνται να καλύψουν και το μηνιαίο εφημεριακό πρόγραμμα, το οποίο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο με 2 γιατρούς ακτινοδιαγνώστες.

Το Ακτινολογικό αποτελεί βασικό Τμήμα της ασφαλούς και εύρυθμης λειτουργίας του ΤΕΠ, καθώς και όλων των τμημάτων και κλινικών του Νοσοκομείου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας ΑΠΑΙΤΕΙ, προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης και ουσιαστική δημόσια λειτουργία του Νοσοκομείου μας, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρου του νομού μας με μόνιμο πληθυσμό 130.000 χιλιάδες κατοίκους, την ΑΜΕΣΗ προκήρυξη με κατεπείγουσες διαδικασίες και των 3 (τριών) κενών οργανικών θέσεων ειδικότητας Ιατρών Ακτινοδιαγνωστών του Ακτινολογικού Τμήματος. Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προσλήψεων ΑΠΑΙΤΕΙ άμεση μετακίνηση και απόσπαση ιατρών Ακτινοδιαγνωστών από αλλά νοσοκομεία / Κέντρα Υγείας για την στελέχωση του Ακτινολογικού Τμήματος

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΡΗΝΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Ο ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΑΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου