Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Με τη "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη...

...συμμετέχει το Θέατρο Όψεις στα «Τιτάνεια 2012»

Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων «Τιτάνεια 2012», στις 9μμ, η δημιουργική ομάδα του καρδιτσιώτικου Θεάτρου «Όψεις», θα παρουσιάσει την κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη» σε σκηνοθεσία Παύλου Βησσαρίου, στην κεντρική πλατεία Παλαμά.
Πρόκειται για μια εξαιρετική  και πολυπρόσωπη παράσταση με καταπληκτικές χορογραφίες, πρωτότυπη μουσική, κοστούμια, σκηνικά και μία ανατρεπτική σκηνοθεσία και εκπληκτικές ερμηνείες,
που χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό όπου παρουσιάστηκε μέσα στο καλοκαίρι.
Το ρόλο της Λυσιστράτης ερμηνεύει η ηθοποιός Βάσω Μακρή. Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν οι: Παύλος Βησσαρίου, Μαρία Τσιούμα, Βασίλης Καρμίρης, Κατερίνα Κωνσταντέλλου, Σωτηρία Χρυσικοπούλου, Ανδρέας Ζυγογιάννης, Γεωργία Καλογήρου, Βίκτωρας Πέτσας, Κατερίνα Τασιοπούλου, Αποστόλης Γιαννούλας, Μαρία Αντάρα, Κυριάκου Ευτυχία, Βάσω Βαλαράκου, Ευανθία Γκαραγκούνη, Παναγιώτης Ασημακόπουλος, Σωτήρης Κούτσικος.
Σκηνοθεσία – προσαρμογή – σκηνικά: Παύλος Βησσαρίου, πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Αδάμος, χορογραφίες: Αντιγόνη Καραπάνου, κοστούμια: Ευγενία Βησσαρίου, διδασκαλία χορικών: Περικλής Καρακωνσταντόγλου, θεατρολογική μελέτη κειμένου: Ανδρέας Ζυγογιάννης.

Η υπόθεση
Το έργο του Αριστοφάνη μας μεταφέρει στην αρχαία Αθήνα όπου η Λυσιστράτη συγκαλεί συνέλευση των γυναικών για να σταματήσουν τον πόλεμο και να ξαναφέρουν την ειρήνη στον τόπο τους, μέχρι οι άντρες να αποφασίσουν τη λήξη του πολέμου.
Το σχέδιο της Λυσιστράτης παίρνει σάρκα και οστά σφραγίζοντας την απόφαση με όρκο πάνω στο κρασί και στη συνέχεια οι γυναίκες καταλαμβάνουν την ακρόπολη. Οι άντρες εξοργισμένοι από την ανταρσία των γυναικών απειλούν να κάψουν την ακρόπολη. Στο τέλος, όμως, η Λυσιστράτη πετυχαίνει τη συμφιλίωση και το αίσιο τέλος σφραγίζεται με συμπόσιο μέσα σε μια αποθέωση από τραγούδια και χορούς.Η υπόθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου