Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη

- Επί τάπητος τα προβλήματα των αγροτών 
- Δυναμική αναμένεται η συμμετοχή του αγρο-κτηνοτροφικού κόσμου στο αυριανό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη…
Τη διεκδίκηση αποζημίωσης στο 100% των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιεργητές της Θεσσαλίας από το πράσινο σκουλήκι και την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης έθεσαν ως άμεσους στόχους οι αγροτικοί σύλλογοι της Θεσσαλίας στην Πανθεσσαλική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον Παλαμά.
Ειδικότερα, τα «καυτά» θέματα του θεσσαλικού αγροτικού κόσμου, όπως είναι οι ζημιές από το πράσινο σκουλήκι, οι αποζημιώσεις των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ, η καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους βαμβακοπαραγωγούς, οι υπέρογκες τιμές στα αγροτικά εφόδια,λ η φορολόγηση, τα χαράτσια και η νέα ΚΑΠ, απασχόλησαν τους εκπροσώπους των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των νομών Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλωνστη χθεσινή σύσκεψη. Την ίδια ώρα κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι αναμένεται δυναμική η συμμετοχή του αγροκτηνοτροφικού κόσμου στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ…
Στη σύσκεψη του Παλαμά, μίλησαν οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών κ. Βαγγέλης Μπούτας, Ρίζος Μαρούδας και Α. Θωμόπουλος, ενώ παρεμβάσεις έκαναν και πολλοί αγρότες.
Ο δήμαρχος κ. Πατσιαλής
Το παρών του στην πανθεσσαλική σύσκεψη έδωσε και ο δήμαρχος Παλαμά κ. Κώστας Πατσιαλής ο οποίος ανέφερε ότι η δημοτική Αρχή στηρίζει οποιονδήποτε αγώνα των αγροτών.
«Ο δήμος Παλαμά είναι ο μεγαλύτερος αγροτικός δήμος της Θεσσαλίας, βιώνοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα των αγροτών, ειδικά στα θέματα άρδευσης», επισήμανε ο κ. Πατσιαλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου