Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ενθουσίασε το αφιέρωμα στο Ζαμπέτα

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το αφιέρωμα τον μεγάλο Έλληνα λαϊκό δημιουργό Γιώργο Ζαμπέτα, που διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Παλαμά και πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Άνθρωποι κάθε ηλικίας συνέρευσαν στην εκδήλωση και σιγοτραγούδησαν τα αθάνατα τραγούδια του Ζαμπέτα χειροκροτώντας με ενθουσιασμό τους συντελεστές της μουσικο-χορευτικής παράστασης, η οποία ήταν εξόχως συντονισμένη και, τελικά, απολύτως επιτυχημένη…
Την εκδήλωση άνοιξε ο δήμαρχος κ. Πατσιαλής, ο οποίος στο χαιρετισμό που απηύθυνε, καλωσόρισε τους θεατές της παράστασης και τόνισε πως ο δήμος στηρίζει -ακόμα και με τα ελάχιστα οικονομικά μέσα που μπορεί να διαθέσει- την ανάπτυξη του πολιτισμού στην περιοχή μας και θα συνεχίσει να στηρίζει τη λειτουργία και ανάπτυξη κάθε εστίας δημιουργίας και πολιτισμού, όπως είναι το Δημοτικό Ωδείο Παλαμά.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΑΠΑΠ) κ. Τσερέπης, μίλησε για τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται στο Δημοτικό Ωδείο Παλαμά και σε όλους τους άλλους τομείς που συνυπάρχουν και δημιουργούν κάτω από τη σκέπη του ΔΟΠΑΠΑΠ. Μια τέτοια συλλογική εργασία είναι και το αφιέρωμα στο Γιώργο Ζαμπέτα, το πρώτο μιας σειράς αφιερωμάτων του ΔΩΠ σε μεγάλους δημιουργούς από το χώρο της μουσικής.

Πρόγραμμα και συντελεστές
Το πρόγραμμα περιελάμβανε 25 επιλεγμένα τραγούδια του Ζαμπέτα, από τα καλύτερα του συνθέτη, που έχουν γράψει ιστορία και θα μείνουν για πάντα στην επικαιρότητα, θα παίζονται από τους νέους μουσικούς και θα τραγουδιούνται από όλους τους Έλληνες σήμερα και πάντα… 
Από το «Δεν έχει δρόμο να διαβώ» και τον «πιο καλό το μαθητή», στην ερωτική «Σταλιά σταλιά»… «Μάλιστα κύριε», «Ήρθα απόψε στα σκαλοπάτια σου», «Πάει πάει πάει», «Το γράμμα κι η φωτογραφία». Κι ύστερα η «Θεσσαλονίκη», «Ποιος είναι αυτός», «Τι σου ’κανα και μ’ εγκατέλειψες», ο «Τζάκ ο Χάρα», «Ξημερώματα», ο «Πενηντάρης», «Με το βοριά», «Κάτω απ’ το ραδίκι», «Βαθιά στη θάλασσα θα πέσω», «Το περιστέρι», «Πού πας χωρίς αγάπη» και «Τα χίλια περιστέρια». Στη συνέχεια το σατιρικό «Πού ‘σαι Θανάση», το ρομαντικό χασάπικο «Τι γλυκό να σ’ αγαπούν», τα περίφημα «Δειλινά», «Οι θαλασσινοί», το ξακουστό «Φανταράκι» και, τέλος, το τραγούδι που χορεύτηκε όσο λίγα διεθνώς «Σήκω χόρεψε συρτάκι»!...
Βασικός κορμός της παράστασης ήταν φυσικά η ορχήστρα του ΔΩΠ, που αποτελείται από τον Βάιο Εκκλησιάρχη (δάσκαλο στο μουζούκι), Βασίλη Μάμαλη και Βασίλη Παλούκη (μπουζούκια), Γιάννη Παραθύρα (πιάνο) και Εύα Φιλίππου (κιθάρα) . Έπαιξαν επίσης οι μουσικοί: Χρύσανθος Τζορμπατζόγλου (κιθάρα), Βένης Φουκαλάς (αρμόνιο) και Κώστας Κοκκινόπουλος (τύμπανα), ενώ τραγούδησαν ο Λάζαρος Γατσαποστόλης και η Ντίνα Εγγλέζου.
Πήραν μέλος τα χορωδιακά σύνολα του ΔΩΠ: Μικτή Χορωδία, Νεανική Χορωδία και Παιδική Χορωδία, υπό τη διεύθυνση της Λιάνας Μίσσα, η οποία επιμελήθηκε και τη βιογραφία – ιστορικό του Γιώργου Ζαμπέτα. Η επιμέλεια του PowerPoint έγινε από τις Έλενα Παπακώστα και Γεωργία Μπολορίζου.
Την παρουσίαση της παράστασης επιμελήθηκε και έφερε σε πέρας με απόλυτη επιτυχία η Γεωργία Καλογήρου, ενώ συμμετείχαν χορευτές από τον Χορευτικό Όμιλο Παλαμά «Οι Καραγκούνηδες», χορεύοντας χασαπιές, χασάπικα αργά και γρήγορα, και αντικριστά...














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου