Στο θέατρο Μαγούλας θα παρουσιαστεί την Τρίτη 31 Ιουλίου, η κοινωνική σάτιρα – λαϊκή όπερα «Όξω απ’ την παράγκα», σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου

«Το Τάγμα μας ξεκίνησε μ’ αέρα στα πανιά του
Μαζί του φέρνει όνειρα κι όλη την φαμελιά του…»



Μετά από μια παρουσίαση του έργου στην Αττική αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, όπου γνώρισε τεράστια επιτυχία, το «Ξυπόλυτο τάγμα» έρχεται και στην περιοχή μας.
Η παράσταση που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν την προσεχή Τρίτη 31 Ιουλίου στις 9.30μμ, στο ανοιχτό θέατρο Μαγούλας του Παλαμά, είναι δημιούργημα της αυτοδιαχειριζόμενης ομάδας -χωρίς παραγωγούς και image makers- «Ξυπόλητο Τάγμα» και αποτελεί μία σύμπραξη της τέχνης του θεάτρου σκιών (µε μπερντέ και φιγούρες), της υποκριτικής (µε τον Καραγκιόζη και την παρέα του έµψυχους επί σκηνής) και της μουσικής (µε την κλασική ζωντανή ορχήστρα, αλλά όχι μόνο µε τα κλασικά τραγούδια), ενωμένα σ’ ένα αδιαίρετο σύνολο.
Πρόκειται για μια καραγκιοζέικη τραγική κωµωδία, µια επίκαιρη κοινωνική σάτιρα για τους μικρούς και μεγάλους φίλους -και όχι µόνο- του αθάνατου ελληνικού Καραγκιόζη. Ενός Καραγκιόζη «ανένταχτου και αγανακτισμένου», που σκηνοθετεί ο Κώστας Καζάκος.
Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί, είναι «μια παράσταση µε… ψυχή βαθιά, µε όργανα, κλαρίνα και βιολιά. Και λόγο δυνατό, νοσταλγίας, αλληλεγγύης και συντροφικότητας. Όλα αυτά είναι τα ‘πλούτη’ µας σε µια φτωχή Ελλάδα».
Μετά την παράσταση, ακολουθεί ελεύθερο λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα του θιάσου.


Συντελεστές
Παίζουν οι ηθοποιοί: Παύλος Ορκόπουλος, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Βασίλης Τσιπίδης, Γιάννης Ζουµπαντής, Τζένη Βαβαρούτα (Αγλαία) και Τάκης Βαµβακίδης (Καραγκιόζης). Επίσης εμφανίζονται οι καραγκιοζοπαίκτες: Άθως ∆ανέλλης, Τάσος Κώνστας, Χάρης Μπιλλίνης.
Τη ζωντανή ορχήστρα αποτελούν οι μουσικοί: Γιώργος Τζώρτζης, Σωτήρης Μαργώνης, Κώστας ∆ουµουλιάκας, Μίλτος Χρυσανθίδης, Solis Barki, Νίκος Σουλιώτης, Παναγιώτης Μπουζέας, ∆ηµήτρης Κατσούλης, Γιάννης Ευαγγέλου και σε έκτακτες εµφανίσεις ο Νίκος Φιλιππίδης.
Συγγραφή έργου: Τάσος Κώνστας. Τα κείμενα των Διογένη - Διγενή - Πτωχοπροδρόμου υπογράφει ο Άθως Δανέλης.
Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος.
Σκηνικά και Κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης, Ελίζα Γραμματίκα
Μουσική - Στίχοι: Γιώργος Τζώρτζης
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Κινησιολογία: Πέτρος Γάλλιας

«Αέρα κι ερχόμαστε χειμώνα καλοκαίρι
αμπάριζα να πάρουμε του πλιάτσικου τ’ ασκέρι…»