Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

“Καραϊσκάκεια” στον Παλαμά

Παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από την Κροατία, τη Σλοβακία και τη Σερβία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Δευτέρα το βράδυ όσοι βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία του Παλαμά, στην οποία μεταφέρθηκε μέρος του προγράμματος των εκδηλώσεων «Καραϊσκάκεια 2013» που για άλλη μια χρονιά διοργανώνονται στο νομό μας
από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας, με επίκεντρο της πόλη της Καρδίτσας.
Τρία μουσικο-χορευτικά συγκροτήματα από την Κροατία, τη Σλοβακία και τη Σερβία, παρουσίασαν σουίτες χορών και τραγούδια των χωρών τους, εντυπωσιάζοντας το παλαμιώτικο κοινό με τις χορογραφίες και την τελειότητα και δυναμική των χορευτών τους.
Ο δήμαρχος Παλαμά κ. Κων. Πατσιαλής καλωσόρισε τα τρία συγκροτήματα στην πόλη του Παλαμά, ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους καλό μήνα και τόνισε πως οι εκδηλώσεις «Καραϊσκάκεια» είναι οι κορυφαίες ετήσιες εκδηλώσεις ολόκληρου του νομού, εκδηλώσεις που αποτελούν τη συνέχιση του ελληνικού πολιτισμού και της παράδοσης του τόπου μας, εκδηλώσεις που κάθε χρόνο μας φέρνουν σε επαφή και με τις παραδόσεις και άλλων χωρών της Ευρώπης και της Μεσογείου…  
Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΑΠ κ. Χρήστος Βαϊόπουλος και ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Ιωσήφ Χρουμπ.
Τα χορευτικά της Κροατίας, της Σλοβακίας και της Σερβίας παρακολούθησαν, επίσης, οι ιερείς της πόλης με επικεφαλής τον πρωτοπρεσβύτερο π. Χαράλαμπο Μπάμο, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Απ. Τσερέπης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Θ. Πέτρου-Τατσιός και Αντ. Θεοδώρου, η πρόεδρος της Δ.Κ. Παλαμά κ. Μ. Μουτσανίδου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Με τη λήξη του προγράμματος των χορών, εδόθησαν από τη δημοτική Αρχή αναμνηστικά δώρα στους επικεφαλής των τριών συγκροτημάτων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Συγκρότημα Κροατίας:


Συγκρότημα Σλοβακίας:

Συγκρότημα Σερβίας:
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου