Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Αρουραιόπληκτο το πεδινό τμήμα του νομού

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Βασιλείου Τσιάκου, κηρύχθηκε το πεδινό τμήμα του Νομού Καρδίτσας ως αρουραιόπληκτο.
Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από το συνεχιζόμενο έντονο πρόβλημα ζημιών από αρουραίους, σε καλλιέργειες κυρίως μηδικής αλλά και χειμερινών σιτηρών.
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Καρδίτσας θα καλύψει τις δαπάνες προμήθειας κατάλληλων αρουραιοκτόνων, εφ’ όσον εξασφαλισθεί η αναγκαία πίστωση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι Δήμοι και οι Τοπικές Κοινότητες, όπου υπάρχουν προβλήματα ζημιών σε καλλιέργειες, παρακαλούνται να συνδράμουν στο έργο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής με τη συγκρότηση ειδικών συνεργείων για τον έγκαιρο εντοπισμό των προσβεβλημένων περιοχών.
Τα συνεργεία αυτά θα τοποθετήσουν και τα κατάλληλα δολώματα σύμφωνα με τις οδηγίες των συσκευασιών τους και υπό την επίβλεψη γεωπόνων της Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, αλλά και των γεωτεχνικών υπηρεσιών των Δήμων.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Καρδίτσας στα τηλέφωνα 2441355244, 2441355206 και 2441355243 (αρμόδιοι υπάλληλοι οι κ.κ. Ε. Τσαγγαλά, Β. Τσιαχτής και Π. Κουσιάς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου