Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Να βουλιάξει η πλατεία του Παλαμά από τρακτέρ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις, βγάζοντας αρχικά την Τρίτη τα τρακτέρ στην Πλατεία, αποφάσισαν τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά και αγρότες της περιοχής.
Στη χθεσινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο πολλαπλών χρήσεων του Παλαμά, στην οποία η συμμετοχή ήταν μαζική, οι αγρότες της περιοχής δήλωσαν αποφασισμένοι να αποτελέσουν και φέτος τη μεγάλη δύναμη των φετινών κινητοποιήσεων. Σε νούμερο ένα ζήτημα για τον αγροτικό κόσμο του Παλαμά εξελίσσεται το φορολογικό.

Τε γεγονός πως οι αγρότες πλέον θεωρούνται «επιχειρήσεις» αλλά και η άρση της ασυλίας της οικίας που τους ζητάει το υπουργείο ώστε να ανοίξουν βιβλία εσόδων- εξόδων φουντώνει το κλίμα αναβρασμού στις τάξεις των Παλαμιωτών. Μάλιστα το «θολό» τοπίο που επικρατεί σε ζητήματα που αφορούν τα λογιστικά βιβλία (π.χ τέλος επιτηδεύματος) έχουν σημάνει «συναγερμό» στις τάξεις των αγροτών οι οποίοι ζητούν να μην φορολογηθούν οι μικρομεσαίοι αγρότες που σε καμία περίπτωση δεν είναι επιχειρηματίες και καλούν τον αγροτικό πληθυσμό να μην υπογράψει την άρση της ασυλίας των σπιτιών.
Παράλληλα όμως διάχυτος παραμένει ο προβληματισμός για το μέλλον των καλλιεργειών τους μετά και τις αλλαγές που θα επιφέρει από τη νέα χρονιά η αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση του Συλλόγου, αν μάλιστα σε αυτές τις τελευταίες εξελίξεις, συνυπολογιστεί η φορολογία στα αγροτεμάχια, το υψηλό κόστος ενέργειας και άλλα μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια (αυξήσεις ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, υγεία, επιστροφή ΦΠΑ κλπ) τότε γίνεται λόγος για σίγουρη εξαφάνιση των μικρών και μεσαίων αγροτών του Παλαμά και του Νομού Καρδίτας εν γένει.
Το Δ.Σ του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά απηύθυνε κάλεσμα ενδυνάμωσης του Συλλόγου, και στήριξης του αγώνα. Κάλεσε τους αγρότες να βγάλουν μαζικά τα τρακτέρ την Τρίτη και να «βουλιάξουν» οι πλατείες.


(Από την σελίδα fb του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου