Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

"Κάθε μέρα κι ένα ευχαριστώ"


Ημερολόγιο ευγνωμοσύνης
από την Δήμητρα Διδαγγέλου
Εκδόσεις: Καστανιώτη


Ένα ημερολόγιο για το νέο έτος 2022, που δημιουργήθηκε από την συντοπίτισσά μας Δήμητρα Διδαγγέλου... "για να εντάξεις την ευγνωμοσύνη στην καθημερινότητά σου, να αντλήσεις ικανοποίηση από όσα έχεις και είσαι, να αποκτήσεις ένα φίλτρο μέσα από το οποίο θα δίνεις νέο νόημα στις εμπειρίες σου. Ακόμα και σε περιόδους κρίσης, η ευγνωμοσύνη μπορεί να φανεί πολύτιμη, να γίνει ένα θετικό πρίσμα, μια στάση ζωής".

Ως άνθρωποι που επιθυμούμε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βρούμε κάτι, έστω και πολύ μικρό, ώστε να νιώθουμε καλά, ανοίγοντας μέσα μας ένα παράθυρο για να μπει το φως - κάθε μία μέρα του χρόνου.

Γιατί το πώς περνούμε την κάθε μέρα μας είναι το πώς περνούμε τη ζωή μας όλη.

Πρόκειται, όντως, για ένα ξεχωριστό ημερολόγιο, το καλύτερο δώρο για τους ανθρωπους που εκτιμούμε και αγαπάμε, αλλά και -γιατί όχι- για τον ίδιο μας τον εαυτό!!

Θα το βρείτε (και) στο βιβλιοπωλείο ΑΠΟΠΕΙΡΑ στον Παλαμά...


Δήμητρα Διδαγγέλου

Η Παλαμιώτισσα Δήμητρα Διδαγγέλου είναι ψυχολόγος και επιστημονικός δημοσιογράφος. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στην Ψυχολογία στα Μ.Μ.Ε. και έχει ειδικευθεί στη θεραπευτική γραφή. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα (ΕΡΤ, Τα Νέα κ.ά.) και στη συνέχεια δημιούργησε το ηλεκτρονικό περιοδικό ψυχολογίας Ψυχο-γραφήματα και το Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης. Διεξάγει ατομικές συνεδρίες, ομαδικά εργαστήρια και retreats, χρησιμοποιώντας το γράψιμο ως κύριο μέσο έκφρασης και θεραπείας.

Έχει γράψει τη νουβέλα με τίτλο «Η Σύβι και ο Ντάντυ» (Γαβριηλίδης, 2014) και τη συλλογή διηγημάτων «Wabi Sabi» (Η ατέλεια) (Ιωλκός, 2017). Διηγήματά της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικούς τόμους και λογοτεχνικά περιοδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου