Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

ΕΟΑΣΚ: Κάλεσμα για συμμετοχή στην εβδομάδα πανελλαδικής δράσης από 13 έως 18 Δεκεμβρίου

Στη σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων του νομού Καρδίτσας με την ΕΟΑΣΚ στον Παλαμά, αποφασίστηκε η συμμετοχή στην εβδομάδα πανελλαδικής δράσης από 13 έως18 Δεκεμβρίου που αποφασίστηκε στην συνεδρίαση της γραμματείας της ΠΕΜ, καθώς επίσης να συμμετέχουμε μαζικά στις 19 Δεκέμβρη, στην πανελλαδική σύσκεψη που οργανώνει η ΠΕΜ στη Νίκαια της Λάρισας στις 12.00’ το μεσημέρι.

Στη συζήτηση της ΕΟΑΣΚ με τους Α.Σ. έγινε αναφορά στο κύμα ανατιμήσεων που συνεχίζει ακάθεκτο, με λιπάσματα και φυτοφάρμακα να πωλούνται στο διπλάσιο της περσινής τιμής, το πετρέλαιο να βρίσκεται σταθερά κολλημένο στο 1,50€ και το σίδερο να έχει παρασύρει όλα τα παρελκόμενα σε απλησίαστες τιμές. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και με τις ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους, όπως επίσης και στα είδη πρώτης ανάγκης που έχει μια οικογένεια.

Ο ΕΛΓΑ με βάση τον αναχρονιστικό κανονισμό που έχει, συνεχίζει να μην ανταποκρίνεται στην ανάγκη για δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις στο 100%.

Η εφορία τέλος του μήνα θα μας ψάχνει για την επιστροφή της επιστρεπτέας, ο λογιστής ήδη μας ψάχνει για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια που το κόστος μετακινείται στις πλάτες μας κι εμείς θα ψάχνουμε τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων για τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια.

Έναν χρόνο μετά τον Ιανό, εκτός από τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στις κουτσουρεμένες αποζημιώσεις, ο νομός είναι στην κυριολεξία απροστάτευτος καθώς κανένα αντιπλημμυρικό έργο υποδομής δεν έχει υλοποιηθεί, και βρισκόμαστε στο έλεος νέων πλημμυρών και καταστροφών, που θα φέρουν στο ακέραιο τις ευθύνες του όλο το κρατικό επιτελείο.

Αντιθέτως, τα ορεινά βλέπουμε να ρημάζονται από την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στον βωμό της «πράσινης ανάπτυξης» για να κερδίζουν οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι, ξαφρίζοντας με ρήτρες αναπροσαρμογής τις τσέπες των πολλών αγροτών και άλλων λαϊκών στρωμάτων. Από τη μία οι λογαριασμοί ρεύματος φέρνουν «ηλεκτροπληξία» στον κάμπο με το κόστος να ανεβαίνει στο διπλάσιο και από την άλλη το βαμβάκι κάνει βουτιά θανάτου (μείον 10 λεπτά), μεγαλώνοντας την αγωνία και την ανασφάλεια των παραγωγών για την νέα χρονιά και επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση πως η αύξηση των αγροτικών προϊόντων είναι συγκυριακή, ενώ των μέσων και εφοδίων θα παγιωθεί.

Γι’ αυτό αποφασίστηκε η πρώτη δυναμική απάντησή, σε όλο αυτό των ορυμαγδό να δοθεί την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στην ΔΕΗ Καρδίτσας, με την δυναμική μας συμμετοχή, ώστε να διεκδικήσουμε: την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, την μείωση της τιμής αγροτικού και οικιακού ρεύματος στο 50%, την στελέχωση της ΔΕΗ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και έργα υποδομής και συντήρησης του δικτύου.

Η κυβέρνηση να σταματήσει να κάνει πλάτες για την εξασφάλιση των υπερκερδών των επιχειρηματιών της «πράσινης ανάπτυξης» (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά) που θησαυρίζουν στις δικές μας πλάτες, από την κατάργηση του λιγνίτη, αλλά και των funds που έχουν εξαγοράσει την ΔΕΗ. Να πάψει το γνωστό διαίρει και βασίλευε με αγρότες πολλών ταχυτήτων, να κόψει τις κοροϊδίες με αναστολή του Υ.Κ.Ω για 4μήνες και να πάρει άμεσα μέτρα που θα προστατεύουν το αγροτικό εισόδημα και θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση στα χωριά μας.

Το Δ.Σ. της ΕΟΑΣΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου