Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Τον Ιούνιο τελειώνει το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Δημαρχείου Παλαμά

Νέα τρίμηνη παράταση στην προθεσμία εκτέλεσης του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημαρχείου Παλαμά» αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, που έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Το ζήτημα τέθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου από τον ανάδοχο του έργου, ο οποίος επικαλέστηκε αδυναμία εκτέλεσης εργασιών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, χαμηλές θερμοκρασίες, έντονες και συχνές βροχοπτώσεις, από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάρτη.

Άλλος λόγος της παράτασης, είναι η σύνταξη Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα και Πρωτοκόλλου νέων τιμών από την Υπηρεσία και έγκρισή του από το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων, την Διαχειριστική Αρχή και την Οικονομική Επιτροπή, που είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και απαραίτητη για την εκτέλεση νέων εργασιών.

Επίσης, στην απόφαση επισημαίνεται ότι για την απρόσκοπτη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου, δεν ήταν δυνατή η εκτέλεση ορισμένων βασικών εργασιών του έργου όπως εσωτερική θερμομόνωση όπου απαιτείται, χρωματισμοί επιφανειών, αντικατάσταση κουφωμάτων, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων κ.λπ., κατά τις εργάσιμες μέρες.

Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η προθεσμία εκτέλεσης του έργου παρατείνεται ως τις 9/6/2022.

** Να υπενθυμίσουμε ότι είναι η δεύτερη παράταση που δίνεται στην προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου, ο αρχικός προϋπολογισμός του οποίου ήταν 278.000 ευρώ, ενώ ο συμβατικός είναι 147.413,28 ευρώ.

Η εγκατάσταση του αναδόχου έγινε στις 10/09/2020 και η προθεσμία περαίωσης ήταν 12 μήνες, έως 09/09/2021, αλλά με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου δόθηκε παράταση, κατά 6 μήνες, η οποία έληγε στις 09-03-2022.

Μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση κλιματιστικών μονάδων, οι εγκαταστάσεις σύνδεσης φυσικού αερίου, η τοποθέτηση νέας καμινάδας και η αντικατάσταση κουφωμάτων, ενώ απομένουν οι εργασίες θερμομόνωσης του κτιρίου και της στέγης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου