Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Τον Ιούλιο θα ολοκληρωθούν οι 24 παιδικές χαρές του δήμου Παλαμά

Φωτό Αρχείου

Τη χορήγηση παράτασης 3 μηνών στον ανάδοχο του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Παλαμά» για την ολοκλήρωσή του τμήματος του έργου που αφορά τον ηλεκτροφωτισμό αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Παλαμά.

Η εταιρεία ΤΡΙΟΔΟΣ Α.Ε., ανάδοχος της σχετικής προμήθειας, με την αριθμ.πρωτ. 1480/8-3-2022 αίτησή της είχε ζητήσει παράταση εκτέλεσης της προμήθειας, διάρκειας 6 μηνών, δηλώνοντας αδυναμία υλοποίησής της, επικαλούμενη:

- Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του COVID-19 που έχουν  επιβληθεί στη χώρα από αρχές έτους 2020 έως σήμερα, που είχαν σαν αποτέλεσμα τις δυσκολίες μετακινήσεων, συνεργασίας, τηλεργασία των εργαζομένων, καθυστερήσεις στις παραδόσεις των προϊόντων

- Τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες , που επικράτησαν στην περιοχή, με τα καιρικά φαινόμενα ΔΙΟΜΗΔΗΣ & ΕΛΠΙΔΑ κατά το διάστημα από 16-10-2021 μέχρι 16-4-2022  που δημιούργησαν προβλήματα στην εξέλιξη των εργασιών και

- Αδυναμία εγκατάστασης του εξοπλισμού στην παιδική χαρά της Κοινότητας Μάρκου, στην οποία παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, λόγω της υψηλής στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα.

Η Οικονομική Επιτροπή έκρινε ότι στην προκειμένη περίπτωση, ισχύουν συσσωρευτικά όλα τα παραπάνω, και έκανε δεκτή την εισήγηση του δημάρχου και προέδρου της, κ. Γ. Σακελλαρίου, να δοθεί παράταση προθεσμίας εκτέλεσης της προμήθειας κατά 3  μήνες, δηλαδή μέχρι τις 16 Ιουλίου 2022.

 

Αναβαθμίζονται 24 παιδικές χαρές

Σημειώνεται ότι το έργο αφορά την αναμόρφωση των παιδικών χαρών του Δήμου Παλαμά (2 στην  πόλη του Παλαμά και άλλες 22 στις κοινότητες),  οι οποίες στερούνταν ασφάλειας και λειτουργικότητας, με στόχο τη δημιουργία κοινοχρήστων χώρων, στους οποίους οι δημότες και κυρίως τα μικρά παιδιά θα μπορούν να παίξουν, να αθληθούν, να διαβάσουν, να περπατήσουν, να συναντηθούν μεταξύ τους και να ψυχαγωγηθούν.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και την τοποθέτηση νέου εξοπλισμού παιχνιδιών παιδικής χαράς, δαπέδων απορρόφησης κρούσεων με άμμο και φωτιστικών σωμάτων.

Ο νέος εξοπλισμός θα συμμορφώνεται με τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το Υπουργείο καθώς και τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και πιστοποίησης.

Επιλέχθηκε ποικιλία παιχνιδιών, ώστε να προσφέρονται εναλλακτικές ευκαιρίες για παιχνίδι και εκπαίδευση, σε πολλές ηλικιακές ομάδες με ασφάλεια, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και τα οριζόμενα από την ελληνική νομοθεσία.

Οι παιδικές χαρές θα είναι προσβάσιμες από ΑΜΕΑ, ενώ προβλέπεται κάποια όργανα να είναι κατάλληλα για χρήση και από άτομα με ειδικές ανάγκες και δεξιότητες.

Ο προδιαγραφόμενος εξοπλισμός θα παραδοθεί πλήρως τοποθετημένος, έτοιμος προς χρήση με τα απαραίτητα δάπεδα απορρόφησης κρούσεων από άμμο.

** Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη εργολαβία περιφράξεων των παιδικών χαρών η οποία είχε και αυτή κάποιες καθυστερήσεις και με την ολοκλήρωση των δύο εργολαβιών θα απαιτηθεί η διαδικασία πιστοποίησης προκειμένου να δοθούν προς χρήση στα παιδιά του Δήμου Παλαμά μέσα στο καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου