Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Παράταση αποκατάστασης ζημιών από θεομηνίες στο οδικό κύκλωμα Δ.Ε. Φύλλου

Φωτό Αρχείου

Κατά τρεις μήνες παρατείνεται ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στο οδικό δίκτυο της Δ.Ε. Φύλλου», αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Παλαμά, στη συνεδρίασή της στις 19 Απριλίου.

Είναι η πέμπτη παράταση που δίνεται για το συγκεκριμένο έργο που έχει προϋπολογισμό μελέτης 334.000 ευρώ και συμβατικό προϋπολογισμό 273.880 ευρώ.

Ο αρχικός χρόνος εκτέλεσης ήταν 3 μήνες και συγκεκριμένα μέχρι 9 Μαΐου του 2021, καθώς ο εργολάβος είχε εγκατασταθεί τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς. Η πρώτη παράταση δόθηκε μέχρι τον Αύγουστο του 2021, η δεύτερη μέχρι τον Νοέμβριο, επίσης του 2021, η τρίτη που ήταν δίμηνης διάρκειας, μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, η τέταρτη έως τις 9 Απριλίου του 2022 και πλέον πάμε για τον Ιούλιο του 2022, αφού προστέθηκαν τρεις επιπλέον μήνες.

Το έργο περιλαμβάνει την αποκατάσταση, ασφαλτόστρωση, αποχέτευση σε κατεστραμμένους δρόμους του οικισμού Φύλλου, μετά τον ΙΑΝΟ αλλά και αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας στον οικισμό Αστρίτσας. Μέχρι σήμερα έχει κατασκευαστεί το 85% του έργου.

Το αίτημα της παράτασης αιτιολογήθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο που κατέστησαν δυσχερή την εκτέλεση των υπολοίπων χωματουργικών και ασφαλτικών εργασιών του έργου για την ολοκλήρωσή του.

Στην ίδια συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τον 1ο Ανακεφαλαιωτικό πίνακα για το έργο με το ποσό δαπάνης να είναι σε ισοζύγιο με την ήδη εγκεκριμένη αρχική δαπάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου