Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Το Σάββατο 28 Μαΐου το «Brevet δύο Λιμνών»

Για έβδομη φορά θα διεξαχθεί από τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρδίτσας το κλασσικό πλέον BREVET ΔΥΟ ΛΙΜΝΩΝ, 200χλμ,το Σάββατο στις 28/05/2022.

H εκκίνηση θα δοθεί από την Πλατεία Πλαστήρα και πλήθος ποδηλατών από όλη την Ελλάδα, οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 70 για φέτος, θα ξεχυθούν στον πανέμορφο ορεινό και όχι μόνο όγκο του νομού μας. Ο όμιλός μας για μια ακόμη φορά θα τηρήσει βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου που αφορά στον covid19 για τις αθλητικές διοργανώσεις όλα τα απαραίτητα μέτρα και η προσέλευση των αθλητών θα γίνεται κατά μόνας μεταξύ 07:00 - 08:00.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες είναι σχεδιασμένη ώστε να δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν όλοι όσοι συμμετέχουν τον πανέμορφο νομό μας: Πλατεία Πλαστήρα, Μουζάκι, Κρυοπηγή, Κερασιά, Πεζούλα, Νεοχώρι, Φράγμα Λίμνης Πλαστήρα, Καστανιά, Άγιος Αθανάσιος, Καταφύγι, Σέκλιζα, Καλλιφώνι, Κέδρος, Αηδονοχώρι, Λουτροπηγή, Φράγμα Λίμνης Σμοκόβου, Ανάβρα, Σοφάδες.

Με σύμμαχο την καλή διάθεση, την αγάπη για το ποδήλατο και τη φύση οι ποδηλάτες πραγματικά θα απολαύσουν την διαδρομή. Οι εναλλαγές του τοπίου από τον Θεσσαλικό κάμπο στα πανέμορφα δάση και χωριά των Αγράφων με θέα τη Λίμνη Πλαστήρα και τη Λίμνη Σμοκόβου, την γεμάτη πηγές, χρώματα και μυρωδιές διαδρομή, είναι βέβαιο πως θα αποζημιώσουν τον κόπο των αθλητών. Στα σημεία ελέγχου (Νεοχώρι, Κέδρος) θα υπάρχουν μέλη του ομίλου μας, που με διάθεση, χαμόγελα, τροφοδοσία και υδροδοσία θα παρέχουν την αμέριστη συμπαράσταση στους συμμετέχοντες. Οι θετικότατες κριτικές, τα πολλά χαμόγελα, οι χιλιάδες φωτογραφίες - βίντεο των προηγούμενων ετών, αποδεικνύουν ότι οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν και εφέτος τη μοναδική διαδρομή και θα χαρούν τη συντροφιά φίλων και γνωστών.

*** Επίσης, αυτό το Σαββατοκύριακο, τέσσερις αθλητές του ΠΟΚ θα συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Marathon MTB, που θα διεξαχθεί στα πανέμορφα χωριά και δάση της Αργιθέας. Για μία ακόμη φορά η καρδιά της ποδηλασίας θα «χτυπήσει» στο νομό Καρδίτσας!!

*** Επιπρόσθετα αθλητές του ΠΟΚ θα πάρουν μέρος σε διήμερο αγώνα δρόμου στην Άμφισσα. Η φανέλα του ΠΟΚ θα βρίσκεται παντού!! Ευχόμαστε τους αθλητές μας να τρέξουν με ασφάλεια!!

 

Λίγα λόγια για τις διοργανώσεις των BREVETS.

Τα BREVETS ξεκίνησαν από τη Γαλλία. Είναι ποδηλατικές εκδηλώσεις χρομετρημένες, 200, 300, 400, 600, 1000 ή και περισσότερων χιλιομέτρων με καθορισμένη μέγιστη διάρκεια και σε κάθε είδος (ασφάλτινου) δρόμου.

Τα brevets είναι ποδηλατικές εκδηλώσεις ανοιχτές σε κάθε ερασιτέχνη ποδηλάτη. Σήμερα 32 χώρες σ’ όλο τον πλανήτη διοργανώνουν brevets. Σ’ αυτές τις εκδηλώσεις μπορεί να πάρει κανείς μέρος με οποιοδήποτε είδος ποδηλάτου αρκεί η κινητήρια δύναμη να είναι αποκλειστικά το κορμί του.

Για να συμμετάσχει κάποιος συμπληρώνει μια υπεύθυνη δήλωση στο site www.brevets.gr, Λέσχη Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδας και μετά δηλώνει συμμετοχή στις εκάστοτε διοργανώσεις. Κάθε ποδηλάτης πρέπει να καλύπτεται ιατροφαρμακευτικά από τον ασφαλιστικό φορέα που ανήκει. Τα Brevets διεξάγονται κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και δεν ακυρώνονται ποτέ εκτός αν δεν υπάρχει καμία συμμετοχή.

Αν παρουσιαστεί μηχανική βλάβη (μια και δεν επιτρέπεται στους συμμετέχοντες εξωτερική βοήθεια) φροντίζει ο καθένας να τα βγάλει πέρα μόνος του και αν δεν μπορεί να συνεχίσει, απλά δεν ολοκληρώνει το brevet. Κατά την διάρκεια του brevet οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για την σωματική τους ακεραιότητα και πρέπει να υπακούουν στους κανόνες του Κ.Ο.Κ.

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου