Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Ανάδοχος για την κατασκευή των αποδυτηρίων στο γήπεδο Ιτέας

Προσωρινό ανάδοχο για την κατασκευή των αποδυτηρίων στο γήπεδο Ιτέας, ανέδειξε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Παλαμά, εγκρίνοντας το πρακτικό της Επιτροπής του Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού.

Το έργο προϋπολογισμού 187.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ καταλήγει στον οικονομικό φορέα Γεώργιος Β. Τσίνας-Βασίλειος Κ. Ξώλιας ΑΤΕ (G.TCONSTRUCTIONSS.A), με μέση έκπτωση 29% ήτοι 107.072,56 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ.

Η συγκεκριμένη απόφαση γνωστοποιήθηκε ήδη στους ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς, προκειμένου, εφόσον το επιθυμούν, να ασκήσουν  το δικαίωμα προδικαστικής προσφυγής.

Η ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου είχε πάντως μία περιπετειώδη εξέλιξη καθώς υπήρξαν δύο προσφορές μεγαλύτερες σε έκπτωση η οποία όμως, σύμφωνα με το πρακτικό της επιτροπής, δεν δικαιολογήθηκε επαρκώς από τους οικονομικούς φορείς που την υπέβαλλαν, όπως επιβάλλεται από το νόμο σε αυτές τις περιπτώσεις. Θυμίζουμε ότι η νέα νομοθεσία επιβάλλει οι προσφορές να μην ξεπερνούν τις 10 ποσοστιαίες μονάδες του μέσου όρου του συνόλου των εκπτώσεων των παραδεκτών προσφορών που υπεβλήθησαν.

Για το συγκεκριμένο έργο ο μέσος όρος ήταν 23,7%, συνεπώς η μεγαλύτερη αποδεκτή έκπτωση, χωρίς την υποχρέωση αιτιολόγησης,  θα ήταν στο 33,7%.

Ο πρώτος οικονομικός φορέας έδωσε 41,18% και ο δεύτερος 35,82%, οπότε και ζητήθηκε αιτιολόγηση.

Σύμφωνα με την επιτροπή η εταιρεία που κατέθεσε την μεγαλύτερη έκπτωση δεν απέδειξε το χαμηλό επίπεδο του κόστους που προτείνεται. Απεναντίας αναφέρεται σε αύξηση του κόστους υλοποίησης του έργου.

Ο δεύτερος οικονομικός φορέας, τονίζεται στην έκθεση, υπέβαλε εξηγήσεις που δεν αφορούν στα οικονομικά μεγέθη με τα οποία διαμόρφωσε την προσφορά του. Το κόστος των υλικών και των εργασιών που προσκόμισε, αφορούν εργασίες άλλου έργου με διαφορετικό προϋπολογισμό. Και καταλήγει λέγοντας ότι διαπιστώθηκε αναντιστοιχία στις εργασίες, το κόστος των οποίων προσκόμισε, με τις εργασίες προϋπολογισμού του έργου.

Με δεδομένα τα παραπάνω η εισήγηση της Επιτροπής του Διαγωνισμού ήταν να απορριφθούν οι δύο μεγαλύτερες εκπτώσεις, πράγμα που έκανε δεκτό η Οικονομική Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου