Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Μήνυμα Σπύρου Λάππα για την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022

"Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι σε όλους τους  μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλή,  δημιουργική και υγειονομική ασφαλή χρονιά.

Δυστυχώς όμως, ακόμα μία νέα σχολική χρονιά, λόγω πανδημίας, το υπουργείο Παιδείας δεν έπραξε απολύτως τίποτα στο χώρο της εκπαίδευσης, αφού δεν έχουν εφαρμοστεί μέτρα όπως η αραίωση των πολυπληθών τμημάτων, η διενέργεια αξιόπιστων τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, αξιόπιστος μηχανισμός ιχνηλάτισης,

βελτίωση συνθηκών υγιεινής ώστε να είναι ικανά να μην επιτρέψουν την επανάληψη τα  ελληνικά σχολεία να καταγράψουν πάλι  αρνητικό ρεκόρ στην Ευρώπη, αναφορικά με το διάστημα που παρέμειναν κλειστά.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη οι σχολικές αίθουσες φέτος να λειτουργήσουν κανονικά, με σοβαρές παρεμβάσεις, διάλογο και πειθώ ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους και να εμπεδωθεί η αντίληψη ότι ο εμβολιασμός  αποτελεί σημαντικό όπλο αναχαίτισης κατά του covid-19, μακριά από τακτικές τιμωτηρικότητας και αυταρχισμού. Μιλάμε για τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Εμείς από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την Δημόσια Εκπαίδευση:  των ίσων ευκαιριών χωρίς διακρίσεις και ανισότητες, της οικονομικής ενίσχυσης των δομών της,  και, κυρίως της μόρφωσης, που σήμερα πολλοί την έχουν πετάξει στον κάλαθο της ιστορίας. Και αυτό δυστυχώς θα το πληρώσουν οι μαθητές και μαθήτριες, αλλά και η χώρα, η κοιτίδα, υποτίθεται, της γνώσης, της μόρφωσης, της ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Εμείς θα αγωνιστούμε αυτό να μην συμβεί. Είναι εθνική επιταγή."

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου