Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Τσιάρας - Αγοραστός για την ενεργειακή αναβάθμιση των Δικαστικών Μεγάρων Καρδίτσας και Λάρισας

Την ολοκλήρωση των διαδικασιών σε χρόνο ρεκόρ - όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά - ώστε να προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, όπως και του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας, ανακοίνωσαν από τη θεσσαλική πρωτεύουσα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Τα δύο έργα εντάσσονται στο αναμορφωμένο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, ενώ ο προϋπολογισμός για τις παρεμβάσεις στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας φτάνει τα 4.123.000 ευρώ και γι’ αυτό της Καρδίτσας τα 1.152.000 ευρώ.

Αναλυτικά, όσα δήλωσαν οι κ.κ. Τσιάρας και Αγοραστός:



ΠΗΓΗ: larissanet.gr

  

Αγιασμός στην Καρδίτσα

Νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής, έγινε αγιασμός στο χώρο της πλατείας Δικαστηρίων της Καρδίτσας, παρουσία των βουλευτών του νομού Γ. Κωτσού, Ασημ. Σκόνδρα, Σπ. Λάππα, του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, του δημάρχου Καρδίτσας Β. Τσιάκου, του αντιπεριφερειάρχη Κ. Νούσιου, των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας και εργαζομένων.

Στην ομιλία του ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις συνολικά στο χώρο της Δικαιοσύνης, ενώ σε ό,τι αφορά την Καρδίτσα, εξήγγειλε την οριστική ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης της ενεργειακής αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου «το οποίο θα έχει μια εντελώς νέα όψη τα επόμενα δύο χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό διότι μαζί προβήκαμε σε μια μοναδική καινοτομία για την ελληνική πραγματικότητα. Για πρώτη φορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης σύναψε προγραμματική σύμβαση με μια Περιφέρεια. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ολοκληρώσαμε τις μελέτες αναβάθμισης των Δικαστικών Μεγάρων Καρδίτσας και Λάρισας και ο περιφερειάρχης διαφοροποιώντας τον σχεδιασμό κατάφερε να εντάξει τις μελέτες στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας».

Για το πίσω κτίριο του δικαστικού μεγάρου Καρδίτσας, είπε ότι «βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωση και παράδοση της μελέτης. Με βάση τα σημερινά δεδομένα το έργο δεν θα γίνει με ΣΔΙΤ αλλά με χρηματοδότηση του ΤΑΓΔΥΚ. Υπάρχει κάποιος δρόμος που πρέπει να διανύσουμε αλλά σε μικρό χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να κάνουμε συγκεκριμένες εξαγγελίες».

Ο κ. Αγοραστός από μεριά του, τόνισε ότι «προχωρήσαμε σε προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Υπουργείου και σε χρόνο ρεκόρ κάναμε τις μελέτες, εντάξαμε το έργο στο ΕΣΠΑ και πάμε προς δημοπράτηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου