Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Σκάνδαλο: Εικονικοί εμβολιασμοί στο ΚΥ Παλαμά

Πρώτο θέμα από χθες σε όλα τα ειδησεογραφικά δελτία των τηλεοπτικών καναλιών και των ιστοσελίδων, το ΚΥ Παλαμά, για την υπόθεση της αποκάλυψης εικονικών εμβολιασμών, που χαρακτηρίζεται ήδη ως μέγα σκάνδαλο…

Συγκεκριμένα, διοικητική υπάλληλος του ΚΥ Παλαμά βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο ενάντια στην covid19, χωρίς αυτοί να έχουν βρεθεί καν στο εμβολιαστικό κέντρο. Η υπάλληλος, όταν ήταν στην βάρδια της, είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης ιατρού και με τους κωδικούς της, έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών όπου βεβαίωνε ότι πολίτες είχαν εμβολιαστεί ενώ ουσιαστικά δεν είχαν περάσει ούτε... απέξω από το Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τυχαία παρατήρηση ότι έλειπε η σφραγίδα γιατρού από ορισμένα έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες λίγο πριν εμβολιαστούν και την ώρα του εμβολιασμού υπογράφονται από τον αρμόδιο γιατρό.

Επίσης, τις υποψίες κίνησε και η συγκεκριμένη υπάλληλος, η οποία συχνά το τελευταίο διάστημα πήγαινε και τα απογεύματα στο ΚΥ, με την πρόφαση ότι δεν είχε τελειώσει τις δουλειές της στην κανονική της, πρωινή, βάρδια.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των μη εμβολιασμένων που φέρονται να εμβολιάστηκαν μέσα στον Αύγουστο, ανέρχεται στους 47, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και για τον μήνα Ιούλιο,  από τα μέσα του οποίου η εν λόγω υπάλληλος συμμετείχε στη διαδικασία των εμβολιασμών. Παράλληλα, επανελέγχονται εξονυχιστικά και οι περιπτώσεις των «47».

 

Παρέμβαση υπουργού

Όπως ήταν φυσικό, η υπόθεση προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του νέου υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ζήτησε την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Έρευνας και την ενημέρωση της Εισαγγελίας.

«Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά», είπε, τονίζοντας ότι σε τέτοια περιστατικά δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή ανοχή.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, απομακρύνοντας παράλληλα, άμεσα, από τη θέση της την υπάλληλο, ενώ διερευνάται η πιθανή εμπλοκή και μιας νοσηλεύτριας.

 

Πολλά ερωτήματα

Με την αποκάλυψη του σκανδάλου, έρχονται και τα πολλά τα ερωτήματα. Στην καταμέτρηση που έγινε, δεν βρέθηκαν παραπάνω εμβόλια (περισσευούμενα), όπως θα έπρεπε. Επομένως, πού πήγαν τα εμβόλια; Στα σκουπίδια; Και πώς κλείνονταν τα εικονικά ραντεβού;

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πολίτες που ήθελαν να εξασφαλίσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να έχουν κάνει το εμβόλιο, έκλειναν σε συνεννόηση με την υπάλληλο, ραντεβού για εμβόλιο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά. Η υπάλληλος στη συνέχεια τσέκαρε μέσα στο σύστημα ότι το εμβόλιο έγινε. Που σημαίνει ότι είχε τους κωδικούς, κάτι που δεν ήταν αρμοδιότητά της…

Στα πολλά ερωτήματα θα κληθεί να απαντήσει τόσο η υπάλληλος, όσο και οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Παλαμά και ειδικά όσοι απ’ αυτούς εμπλέκονταν στους εμβολιασμούς.

Επίσης, οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι τα περισσότερα από αυτά τα 47 πρώτα άτομα που βρέθηκαν να έχουν κάνει εικονικούς εμβολιασμούς, είναι συγγενικά πρόσωπα της υπαλλήλου (από την κεντρική Μακεδονία, Κιλκίς και Σέρρες, απ’ όπου κατάγεται), στοιχείο που επίσης οδήγησε στην αποκάλυψή της δράσης της.

 

Επίσης, εικάζεται ότι και η ίδια η υπάλληλος πιθανόν να μην έχει κάνει το εμβόλιο, ενώ φέρεται να έχει εμβολιαστεί, Πληροφορίες μας, λένε ότι η ίδια είναι κατά των εμβολίων για θρησκευτικούς λόγους.

Όσον αφορά για τους κωδικούς του εμβολιαστικού συστήματος, η διοικητική υπάλληλος, λέγεται ότι κέρδισε την εμπιστοσύνη μιας αρμόδιας γιατρού και, είτε υπέκλεψε τους κωδικούς, είτε τους έδωσε η ίδια η γιατρός εμπιστεύοντάς την, με τους οποίους έμπαινε παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα, εντός αλλά και εκτός βάρδιας της. Οι συχνές απογευματινές παρουσίες της στο ΚΥ, ενώ είχε πρωινή βάρδια, κίνησε υποψίες. Και όταν την ρωτούσαν, απαντούσε ότι δήθεν είχε αφήσει κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί.

Οι αρμόδιοι, ερευνούν και την περίπτωση χρηματισμού της υπαλλήλου από τους «μαϊμού» εμβολιασμένους. Επίσης, ερευνώνται και πιθανές άλλες τέτοιες περιπτώσεις εικονικών εμβολιασμών ανά την Ελλάδα.

Γ.Α.Γκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου