Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Τουλάχιστον πέντε υγειονομικοί έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού στο Κ.Υ. Παλαμά

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του real.gr, τουλάχιστον πέντε είναι οι υγειονομικοί οι οποίοι έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού και εναντίον των οποίων έχει ήδη κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι μεταξύ των πέντε κάποιοι έσπευσαν να προσέλθουν στην υπηρεσία και να ομολογήσουν μόνοι τους ότι έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό όταν πληροφορήθηκαν ότι είχε προχωρήσει η διαδικασία της ταυτοποίησης υπόπτων πιστοποιητικών.

 

Εγκληματική πράξη

Στην αποκάλυψη ότι στον Παλαμά υπήρξαν και υγειονομικοί, οι οποίοι έλαβαν πλαστά πιστοποιητικά προχώρησε από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, που χαρακτήρισε την υπόθεση εγκληματική πράξη.

Μιλώντας επί της τροπολογίας με τις κυρώσεις και την αυστηροποίηση του πλαισίου για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ο κ. Πλεύρης είπε ότι στον Παλαμά ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ και προκύπτει ότι μια  υπάλληλος συμμετείχε σε εικονικούς εμβολιασμούς.

«Δυστυχώς προέκυψε ότι μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και υγειονομικοί. Ενημέρωσα τον διοικητή της ΥΠΕ ο οποίος θα λάβει άμεσα τα προβλεπόμενα μέτρα. Το μέτρο της αναστολής θα εφαρμοστεί. Δεν θα ανεχθούμε καμία παρέκκλιση», είπε.

Ο κ. Πλεύρης μάλιστα διαβεβαίωσε ότι μαζί με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού θα ελεγχθούν και όλες οι ύποπτες δηλώσεις νόσησης καθώς εφεξής τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και οι πλαστές δηλώσεις νόσησης.

«Λυπούμαστε να βγάζουμε υγειονομικούς σε αναστολή αλλά είναι πράξη μεγίστης απαξίας να εκδίδεις πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Δείχνει ροπή προς εγκληματική πράξη. Θα υπάρξουν δυνατότητες δεύτερης ευκαιρίας, αλλά θα είμαστε κάθετοι σε οποιαδήποτε πράξη πάει να δυναμιτίσει το σύστημα», είπε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου