Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού έφτασαν και στο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης

«Βόμβα» από το βήμα της Βουλής έριξε χθες ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος αποκάλυψε πως ανάμεσα σε εκείνους που έλαβαν εικονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας Παλαμά ήταν και υγειονομικοί: «Υπάρχουν και υγειονομικοί. Θα γίνει ενδελεχής έρευνα», είπε.

Εν τω μεταξύ, σήμερα έγινε γνωστό ότι ψεύτικο πιστοποιητικό πήρε και η αδερφή της δράστιδας που εργάζεται στο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης.


Μετά τη διαπίστωση ότι τα 34 άτομα που πήραν ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού από το ΚΥ Παλαμά ζουν σε περιοχές της Μακεδονίας και ότι 5 τουλάχιστον από αυτά εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία, άρχισαν οι έλεγχοι σε Κοζάνη και Θεσσαλονίκη…

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν προς την Κοζάνη και το «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο, καθώς νοσηλεύτρια, η οποία μέχρι πρότινος δεν επιθυμούσε να εμβολιαστεί, κατέθεσε πιστοποιητικό από το ΚΥ Παλαμά.

Την ίδια ώρα, στο Μαμάτσειο ερευνώνται δύο ακόμη περιπτώσεις που, ενδεχομένως, δεν έχουν τηρήσει τις σχετικές διαδικασίες, με τη μία να αφορά σε γιατρό του νοσοκομείου.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Δημήτρης Ντέντης, πρόεδρος Εργαζομένων του «Μαμάτσειου», σημείωσε ότι γίνεται επισταμένη έρευνα στο νοσοκομείο της Κοζάνης σε όλα τα πιστοποιητικά που κατατίθενται. Σύμφωνα με τον κ. Ντέντη, το πιστοποιητικό τής εν λόγω νοσηλεύτριας κατατέθηκε γύρω στις 20 Αυγούστου και έφερε πάνω του όλες τις απαραίτητες σφραγίδες.

Στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο 48 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε αναστολή.

Επίσης, και στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, εξετάζονται 4 περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών, με τη μία απ’ αυτές να είναι η αδερφή της γυναίκας από το ΚΥ Παλαμά, που έβγαζε τα ψεύτικα πιστοποιητικά.

Την ώρα που στην Κοζάνη ελέγχονται τουλάχιστον τρεις εργαζόμενοι και στη Θεσσαλονίκη άλλοι 4, στην Καρδίτσα ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η ΕΔΕ κατά της υπαλλήλου που μοίρασε σε συγγενείς και φίλους 34 εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

«Είναι όλοι από το συγγενικό της περιβάλλον και φίλοι της που ζουν στη βόρεια Ελλάδα» επισήμανε ο δήμαρχος Παλαμά κ. Σακελλαρίου, που εμμένει στην άποψή του, η υπάλληλος να «το έκανε από βλακεία». «Η ίδια δεν είχε επίγνωση τού τι έκανε και τι επιπτώσεις θα είχαν οι πράξεις της», λέει.

Εν τω μεταξύ, ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία στον Παλαμά από τον γεγονός και την έκταση που έχει πάρει…

Θυμίζουμε ότι η επί 12 χρόνια διοικητική υπάλληλος του ΚΥ Παλαμά -που είναι από τη Μακεδονία, νύφη στον Παλαμά και έχει 3 παιδιά- χτες το απόγευμα ομολόγησε την ενοχή της, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν υπήρξε συνεργός.

«Έκανα λάθος και ζητώ την επιείκεια σας για την τιμωρία μου», είπε η διοικητική υπάλληλος καταθέτοντας στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια, συνοδευόμενη από τον σύζυγο της, αστυνομικός στο επάγγελμα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου