Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Έργο 4,9 εκ. ευρώ για αποκαταστάσεις ζημιών από τις πλημμύρες του 2018

Φωτό Αρχείου

Ένα σημαντικό έργο που, αφορά ζημιές στο νομό Καρδίτσας από τις πλημμύρες του 2018 και ανέμενε το "πράσινο φως", μέσω της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, ξεμπλοκάρει και παίρνει το δρόμο της δημοπράτησης.

Οι περιοχές παρέμβασης είναι οι Τ.Κ. Σταυρού, Καρδίτσας, Μακρυχωρίου, Καρδιτσομαγούλης, Μυρίνης (Δήμος Καρδίτσας), Παλαμά, Πέτρινου, Ιτέας, Μαραθέας, Κοσκινά, Μεταμόρφωσης, Βλοχού, Ψαθοχωρίου, Πεδινού, Μάρκου, Συκεώνας, Προαστίου, Καλυβακίων, Αστρίτσας, Γοργοβιτών (Δήμος Παλαμά) και Γραμματικού (Δήμος Σοφάδων).

Η απόφαση του τμήματος Περιβάλλοντος, για υπαγωγή του έργου σε πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις, δίνει αυτήν την δυνατότητα και ήδη όλα είναι έτοιμα για να προχωρήσει η Διεύθυνση Έργων στην διαδικασία για την ανάδειξη του αναδόχου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο KarditsaLive.Net ο Διευθυντής της κ. Δημήτρης Κουτρομάνος.

Ο πλήρης τίτλος του έργου που χρηματοδοτείται από κρατικά κονδύλια που διατίθενται για έκτακτες δαπάνες, είναι «αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες της 12ης Ιανουαρίου 2018 αρμοδιότητας Π.Ε. Καρδίτσας». Αφορά δε έργα οδοποιίας και αποστραγγιστικά, όπως και στοχευμένες παρεμβάσεις σε κοίτες ποταμών.

Οι περιοχές εργασιών είναι στις κτηματικές περιφέρειες των Δήμων Καρδίτσας, Παλαμά και Σοφάδων.

Πρόκειται για εργασίες που σκοπό έχουν την αποκατάσταση και συντήρηση δρόμων περίπου 129 χιλιομέτρων, των Δήμων Καρδίτσας, Παλαμά και Σοφάδων. Επίσης εργασίες καθαρισμού στραγγιστικών τάφρων συνολικού μήκους 92 χιλιομέτρων και "δανειοτάφρων" ποταμών συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων περίπου, όπως και εργασίες αποκατάστασης σωληνωτών οχετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου