Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική εξόρμηση του γραμματέα Δημ. Τζανακόπουλου στην Καρδίτσα

Από τη σελίδα στο facebook  του βουλευτή και γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος επισκέφτηκε στην Καρδίτσα και περιόδευσε στην πόλη, σε πανεπιστημιακές σχολές και στο νοσοκομείο, όπου μίλησε με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό:

«Στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, συνομιλώντας με το Σωματείο Εργαζομένων και γιατρούς του Νοσοκομείου για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας.

Κι ενώ το Νοσοκομείο βρίσκεται ήδη στο κόκκινο, εδώ και 9 τουλάχιστον μήνες είναι ακέφαλο, καθώς δεν υπάρχει Διοικητής.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ήταν διατεθειμένη να ενισχύσει το ΕΣΥ, αλλά αντίθετα αδρανεί και επιδίδεται από την 1η μέρα της πανδημικής κρίσης σε ένα κρεσέντο επικοινωνιακών παρεμβάσεων.»


** Στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής Καρδίτσας
Σπύρος Λάππας, οι πρώην βουλευτές Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου και Παναγιώτα Βράντζα, ο νέος γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Βλαχάκης, ο συντονιστής της ΝΕ Καρδίτσας Αποστόλης Μπουγουλιάς και στελέχη του κόμματος.


Στο Πανεπιστήμιο

Ο κ. Τζανακόπουλος επισκέφτηκε επίσης και πανεπιστημιακά τμήματα της Καρδίτσας όπου συνομίλησε με το στελεχικό και εκπαιδευτικό δυναμικό των τμημάτων, δηλώνοντας:

«Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, επισκεφτήκαμε το Τμήμα Δασολογίας, επιστημών ξύλου και σχεδιασμού. Ένα Τμήμα που αναβαθμίστηκε και ενισχύθηκε σημαντικά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο τμήμα  Κτηνιατρικής, συζητήσαμε με τον πρόεδρο της σχολής και τον αντιπρύτανη του Παν/μίου για την ανάγκη χρηματοδότησης του Ελληνικού Πανεπιστημίου και την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να συνεχίσει το σπουδαίο ρόλο που επιτελεί.

Απέναντι στην προσπάθεια της κ. Κεραμέως να υποβαθμίσει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, να αποκλείσει χιλιάδες νέους με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, να φτιάξει μια εκπαίδευση των λίγων, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση για το ΣΥΡΙΖΑ ένα μαζικό και δημοκρατικό πανεπιστήμιο.

Με ουσιαστική  αύξηση της χρηματοδότησης, ενίσχυση της έρευνας, προσλήψεις μελών ΔΕΠ και προσωπικού, αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής.»






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου