Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Κουτσούμπας: Συνένοχοι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη σφαγή του λαϊκού εισοδήματος (Βίντεο)

** «Η πικρή αλήθεια», τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας, «είναι πως η εργατική τάξη και ο λαός της χώρας αφού πλήρωσε την κρίση του 2008-2015 με άμεσες δραστικές περικοπές, μισθών, συντάξεων και με εκτίναξη των φόρων, τώρα πληρώνει μαζί με τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο κόσμο έμμεσα με μια ραγδαία υποβάθμιση του εισοδήματός του μέσα από τον πληθωρισμό».

Χαρακτήρισε την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να απαλλάσσει των ευθυνών του και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ως «συνένοχους για την σφαγή του λαϊκού εισοδήματος».

«Η μεγαλύτερη πρόκληση και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι παρουσιάζουν ως λύση για τα λαϊκά προβλήματα την ίδια την αιτία, την πραγματική πηγή αυτών των προβλημάτων. Το απατηλό φάρμακο που προτείνουν και οι δύο είναι η επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη όταν βρισκόμαστε στη φάση της κρίσης και στη συνέχεια κατά τη φάση της ασθενικής ανάκαμψης της οικονομίας, πάλι η παραπέρα ώθηση στην καπιταλιστική ανάπτυξη, ώθηση που διασφαλίζεται πάντοτε με την πολύμορφη κρατική στήριξη και τις φοροελαφρύνσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο» τόνισε στην σημερινή ομιλία του στη Βουλή ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σημείωσε ότι παρά τις υποσχέσεις, η ζωή αποδεικνύει πως τα «δώρα» της καπιταλιστικής ανάπτυξης για τους εργαζόμενους είναι απαιτήσεις για νέες θυσίες, «αφού μόνο το ξεζούμισμα των εργαζομένων με το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ αύξησης της παραγωγικότητας και μισθών, μπορεί να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου».

«Κερασάκι στην τούρτα τους τελευταίους μήνες η ακρίβεια που έρχεται να γκρεμίσει ό,τι είχε απομείνει όρθιο» υπογράμμισε.

«Γι’ αυτό και τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, είναι κυριολεκτικά «ασπιρίνη» σε βαρύ νόσημα, που σε κάθε περίπτωση θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι απ’ την άλλη τσέπη.

Πρόκειται για απλά μέτρα αναδιανομής της φτώχειας ανάμεσα στα εργατικά-λαϊκά στρώματα» πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, επιχειρεί γι’ άλλη μια φορά να εξαπατήσει, προτείνοντας ως λύση μια λίγο μεγαλύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού απ’ αυτή που εξαγγέλλει για το 2022 η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ασφαλώς και είναι επιτακτική και άμεση ανάγκη, η γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, υποβάλλοντας, στη συνέχεια συγκεκριμένα ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν στην κυβερνητική πολιτική του και στις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις που «υπέγραψε ο ίδιος ο Τσίπρας» και σημείωσε:

«Ως απάντηση μπορεί να ξανακούσουμε ένα από τα πιο σύντομα ανέκδοτα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους Ποδέμος και τους σοσιαλιστές της Πορτογαλίας, θα μετασχηματίσουν φιλολαϊκά την ΕΕ. Μπορεί μάλιστα να βοηθήσει και το ΜέΡΑ25 σ’ αυτόν τον πολύ «ρεαλιστικό» στόχο… » πρόσθεσε.

Είπε ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο, καθώς «μαγική λύση, που να διασφαλίζει ουσιαστικές αυξήσεις στο εργατικό – λαϊκό εισόδημα, ενίσχυση του μέσου μισθού και την ίδια στιγμή επέκταση της καπιταλιστικής ανάπτυξης και ενίσχυση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, είναι ακριβώς… μαγική, μεταφυσική, ανύπαρκτη δηλαδή λύση.

Η συσσώρευση του κεφαλαίου, η καπιταλιστική ανάπτυξη, είναι δεμένη με την εξαθλίωση της εργατικής τάξης».

«Το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και μέσα στη Βουλή για την ανακούφιση της εργατικής τάξης, των άλλων εργαζομένων, των λαϊκών δυνάμεων. Προτάσεις, οι οποίες συνάντησαν την αποφασιστική άρνηση των άλλων κομμάτων. Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να βγάλει πλέον τα συμπεράσματά του.

Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Η επίθεση του κεφαλαίου δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν την σταματήσουν οι εργαζόμενοι με την πάλη τους ενωμένοι όλοι μαζί» κατέληξε στην ομιλία του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Η πρωτομιλία του κ. Κουτσούμπα:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου