Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Επέτειος Πολυτεχνείου: Η εκδήλωση στην πλατεία Δικαστηρίων

Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δικαστηρίων από το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ενότητα, το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το Σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας με τη συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων, μαζικών φορέων του νομού καθώς και των συλλόγων φοιτητών και σπουδαστών.

Στην εκδήλωση, απηύθυνε χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Θεολόγης υπογραμμίζοντας ότι το μήνυμα της εξέγερσης παραμένει επίκαιρο και συνεχίζει να συγκινεί και να εμπνέει νέους αγώνες.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Καπράνας στο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν «η πιο μεγάλη στιγμή στην μεταπολεμική ιστορία και εξακολουθεί έως και σήμερα να αποτελεί λαμπρό φάρο αγωνιστικότητας της νεολαίας και του λαού για ειρήνη, ισότητα, δημοκρατία και κοινωνική απελευθέρωση», επισημαίνοντας ότι «τα αιτήματα του Πολυτεχνείου για Ψωμί-παιδεία-ελευθερία καθίστανται σήμερα επίκαιρα και διαχρονικά περισσότερο από ποτέ. Χρέος όλων μας και κυρίως του συνδικαλιστικού κινήματος είναι οι διαρκείς αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των Ελευθεριών».

Επίσης, μίλησε ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Ταξιάρχης που τόνισε τη διαχρονικότητα των αιτημάτων της εξέγερσης και την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας για την διεκδίκησή τους.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους επικεφαλής ή εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου