Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

«Διομήδης»: Επικίνδυνη η κατάσταση στο δήμο Παλαμά - Εκκενώνονται Κοσκινάς και Ψαθοχώρα (Τρίτη, ώρα 11.45)

Όπως πάντα μετά από καταρρακτώδη βροχή, σαν αυτή που ζει ο νομός Καρδίτσας εδώ και πάνω από 24 ώρες, ο δήμος Παλαμά αγωνιά για πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς όλα τα νερά από Άγραφα και Φάρσαλα καταλήγουν στην περιοχή με κατεύθυνση τον Πηνειό.

Πριν λίγη ώρα πληροφορηθήκαμε ότι κατά τις 10 το βράδυ έσπασε το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη στο ύψος του φράγματος με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν και οι δύο οικισμοί της κοινότητας Κοσκινά.

Νέες άμεσες πληροφορίες μας λένε πως με απόφαση της Δημοτικής Αρχής εκκενώνονται Κοσκινάς και Ψαθοχώρα. Οι κάτοικοι των δύο χωριών μετακινούνται προς τον Παλαμά όπου θα διανυκτερεύσουν στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης.

Μέχρι αυτή την ώρα, το νερό δεν έφτασε στα δύο χωριά, κανένα σπίτι δεν πλημμύρισε, αλλά η εκκένωση ήταν αναγκαία για παν ενδεχόμενο…

** Επίσης, από την υπερχείλιση του Πηνειού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο δρόμο Μαραθέας προς Κλοκοτό Φαρκαδόνας.

** Νωρίτερα, το απόγευμα, έκλεισε ο δρόμος Γοργοβιτών – Μυρίνης, μετά από υπερχείλιση του Λείψιμου ποταμού, που είχε αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα ποιμνιοστάσια που βρίσκονται μεταξύ Γοργοβιτών και ποταμού.

** Κλειστός είναι και ο δρόμος Ιτέα - Πέτρινο από την υπερχείλιση του Ενιπέα, στο «σύνηθες» σημείο, στην χαμηλή γέφυρα του Πέτρινου, σημείο που πάντα πλημμυρίζει μετά από την κατεβασιά του Ενιπέα.

** Οι πρώτες πλημμύρες από τον Ενιπέα έγιναν στο δήμο του κάμπου των Φαρσάλων, από τη Βαμβακού μέχρι το Σταυρό και τα άλλα χωριά της Δ.Ε. Ενιπέα Φαρσάλων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπισε η Υπέρεια η οποία πλημμύρισε και εκκενώθηκε από τους κατοίκους της.

** Τέλος, από τις πρωινές ώρες κινδύνευσαν, καθώς το νερό έφτασε στους οικισμούς, πολλά χωριά της Καρδίτσας και του Μουζακίου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου