Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Κ.Υ. Παλαμά: Απόφαση για απόλυση των δύο εργαζόμενων που εμπλέκονται στα πλαστά πιστοποιητικά

Συνεδρίασε την Πέμπτη το Α’βάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στο οποίο προεδρεύει Πρωτοδίκης για το θέμα των πλαστών πιστοποιητικών στο ΚΥ Παλαμά.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η οριστική παύση (απόλυση) από τα καθήκοντά της, της διοικητικής υπαλλήλου που εμπλεκόταν στην υπόθεση εικονικών εμβολιασμών στο Κ.Υ. Παλαμά, καθώς επίσης και της νοσηλεύτριας του Κέντρου Υγείας, η οποία έκανε χρήση πιστοποιητικού από εικονικό εμβολιασμό.

Μέχρι σήμερα, οι ανωτέρω υπάλληλοι ήταν σε αργία 1 έτους.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας προέκυψε ότι η υπάλληλος του Κέντρου Υγείας χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ιδιώτες αλλά και συγγενείς της υγειονομικούς προκειμένου να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας. Αρχικά γινόταν λόγος για 33 πλαστά έγγραφα, ενώ στην πορεία υπήρξαν αναφορές για πάνω από 60.

Από την αρχή γινόταν έρευνα για την ύπαρξη χρηματικού κινήτρου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ΕΛ.ΑΣ., το συγκεκριμένο κύκλωμα, έκανε εξαγωγές πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού καθώς από το Κέντρο Υγείας Παλαμάς φαίνεται να έχουν «ταξιδέψει» πλαστά πιστοποιητικά όχι μόνο στη Μακεδονία απ’ όπου καταγόταν η υπάλληλος, αλλά και στην Σουηδία και την Κύπρο.

Ένα ενδιαφέρον περιστατικό που αναδεικνύει την σοβαρότητα της υπόθεσης είναι το γεγονός πως μια πελάτισσα του κυκλώματος που είχε δώσει αρχικά 400 ευρώ για να πάρει τέτοιο πιστοποιητικό όταν μετάνιωσε τα εφτά μέλη που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση τής γύρισαν πίσω τα 150 ευρώ με την αιτιολογία της επιστροφής δανείου για τον τάφο της μητέρας της.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέρος των χρημάτων, περίπου 25.000 ευρώ, φέρεται να βρίσκεται και στον λογαριασμό της 44χρονης.

 

Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι, όταν έγινε γνωστό το θέμα, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης είχε διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση για εξακρίβωση της υπόθεσης με τους δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς, ενώ οι δύο υπάλληλοι τέθηκαν σε ένα μήνα αργία.

Στη συνέχεια παρέπεμψε το θέμα στο Πειθαρχικό με τα ερωτήματα της δυνητικής αργίας για ένα έτος και της οριστικής απόλυσης. Στις 4 Οκτωβρίου το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ αποφάσισε να τεθούν σε ένα χρόνο αργία και τώρα κάνει δεκτή και τη 2η πρόταση του κ. Σερέτη για την οριστική παύση των καθηκόντων τους (απόλυση).

Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, εκτός από τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα σε βάρος των δύο υπαλλήλων, υπέβαλε στις 5/10 στον εισαγγελέα Λάρισας μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο εμπλεκομένων αλλά και κατά παντός υπευθύνου με τον πλήρη φάκελο, προκειμένου να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Καρδίτσας για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου