Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

«Διομήδης»: Αίσιο τέλος για Κοσκινά και Ψαθοχώρα

φωτό Αρχείου

Σώθηκαν τελικά οι οικισμοί Κοσκινά και Ψαθοχώρας, μετά από τις ολονύκτιες παρεμβάσεις στον Καλέντζη, που έγιναν από μηχανήματα του δήμου Παλαμά και της Περιφέρειας.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κοσκινά Γιώργος Αγγελούσης -μιλώντας στην ΕΡΤ- δήλωσε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έγινε μεγάλος αγώνας για να αποφευχθούν τα χειρότερα, ενώ περιμένουν με το πρώτο φως της ημέρας να δουν τις καταστροφές που έχουν γίνει.

Να θυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, έσπασε το ανάχωμα  του ποταμού Καλέντζη στην περιοχή Κοσκινά, και απείλησε τους οικισμούς Κοσκινά και Ψαθοχώρας, οι οποίοι εκκενώθηκαν προληπτικά με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Σακελλαρίου.

Τουλάχιστον 50 άτομα από τα δύο χωριά χρειάστηκε, κατά τη διάρκεια της νύχτας, να μεταφερθούν στο κλειστό γυμναστήριο Παλαμά για την ασφάλειά τους, τα οποία σήμερα το πρωί άρχισαν να επιστρέφουν στις οικίες τους.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε να απεγκλωβίσει ανθρώπους από αυτοκίνητα, ενώ συνεχίζονται οι αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια.

Η ροή του νερού στον Καλέντζη -όπως και στα άλλα ποτάμια της περιοχής- συνεχίζεται, αλλά πλέον έχει εκλείψει ο κίνδυνος για τους οικισμούς, καθώς η στάθμη έχει μειωθεί αισθητά. Τα χειρότερα για τους δύο οικισμούς πέρασαν χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν προβλήματα σε σπίτια.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου