Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Γυμνάσιο - Λυκειακές τάξεις Ιτέας

Το σχολικό έτος 2012 - 2013 για το Γυμνάσιο και τις Λυκειακές Τάξεις Ιτέας, περιλάμβανε ποικίλες δραστηριότητες και συμμετοχές σε αθλητικά, επιστημονικά και πολιτιστικά γεγονότα.
Στην τελική εκδήλωση λήξης της σχολικής χρονιάς, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου στις 19 Ιουνίου, επιβραβεύθηκαν οι διακριθέντες μαθητές του διαγωνισμού «Γίνε επιστήμονας για μια μέρα του Κασσίνι» που διοργάνωσε το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Επειδή όμως το σχολείο δεν είναι μόνον χώρος γνώσης, αλλά πάνω  απ' όλα είναι το πεδίο δράσης, έκφρασης και δημιουργίας μιας ανθρώπινης κοινότητας που λειτουργεί με βάση τις αρχές της συνεργατικότητας, της αλληλεγγύης, της αλληλοκατανόησης και του σεβασμού του ενός προς άλλο, και επειδή το σήμερα μπορεί να μην ανταποκρίνεται σε όσα περιγράφηκαν παραπάνω, αλλά το αύριο δεν πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο, στην τελευταία εκδήλωση της χρονιάς, αποδείχτηκε περίτρανα τόσο η έφεση προς τη γνώση, όσο και η αγάπη προς τον πολιτισμό.
Τα παιδιά εξωτερίκευσαν την αγάπη αυτή, μέσα από τέχνες όπως το θέατρο, η μουσική και ο χορός. Ύστερα από πολύμηνη εξαιρετική συνεργασία, διάθεση και έκφραση, παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου, το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, «Η θαυμαστή Μπαλωματού», διανθισμένο με μουσική και χορογραφίες σπάνιας λυρικότητας και ευαισθησίας.
Ακολούθησε μουσικό μέρος έντεχνης λαϊκής μουσικής και ελληνικών χορών.
Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση, ευγενική προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι καθηγητές:
Σκηνοθεσία οργάνωση: Καραμούρτου Αννα
Μουσική επιμέλεια: Τάτσιου Φωτεινή
Χοροί: Τσούτσας Σπύρος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου