Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Κάτοικοι του Φύλλου ερωτούν τον κ. Πατσιαλή

Ερωτήματα για τη σημερινή συνέντευξη τύπου του Δημάρχου 

Εν όψει της σημερινής συνέντευξης τύπου του Δημάρχου Παλαμά, του υπενθυμίζουμε αυτά τα οποία δεσμεύτηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με μέλος της ομάδας μας, παρουσία του Προέδρου μας Βαγγέλη Πάσχου και του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ, κ. Πέτρου. Μας δήλωσε πως σήμερα Πέμπτη 6/6/13, το πρωί θα έχει η ΔΕΥΑΠ έτοιμες τις αναλύσεις της δικής της δειγματοληψίας και η μελέτη για τον νεό αγωγό θα είναι έτοιμη μέχρι την Παρασκευή 7/6/13 .
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ μάλιστα δήλωσε πως το νερό είναι καθαρό, (σύμφωνα με τις τελευταίες αναλύσεις τους έχει χαρακτηριστεί ως πόσιμο) και δε γνώριζε για τις έντονες υποψίες ύπαρξης βαρέων μετάλλων αλλά και δεν έγινε καμία αναφορά στο ότι ο σωλήνας είναι κατασκευασμένος από αμίαντο πριν από 40 χρόνια.

 Ως ομάδα θα θέλαμε να τοποθετηθεί ο κ. Πατσιάλής τόσο στη συνέντευξη τύπου όσο και εγγράφως σε μια επιστολή του προς εμάς, για τα ακόλουθα ζητήματα, όπως εξάλλου δεσμεύτηκε:

1. Μόλις βγουν τα αποτελέσματα της ΔΕΥΑΠ, σήμερα μπορεί να μας αποσταλεί αντίγραφο;

2. Μόλις είναι έτοιμη η μελέτη, στις 7/6/13, θέλουμε να μας αποσταλεί αντίγραφο επίσης (έστω και σε Hard copy) με επικαιροποιημένο το κόστος κατασκευής του γιατί στο karditsanet.live είχε δηλώσει πως το κόστος ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ και πρέπει να γνωρίζουμε το ακριβές κόστος

3. Σε ποια σημεία του αγωγού υπάρχει αμίαντος και σε τι ποσοστό; Υπάρχει ειδική υπηρεσία στην οποία πρέπει να απευθυνθεί, ο ίδιος θα γνωρίζει καλύτερα λόγω θέσης

4. Ενώ του είχαμε υποδείξει τον ενδεδειγμένο τρόπο δειγματοληψίας αρκετές φορές, για ποιο λόγο δεν έπραξε αναλόγως όπως εμείς; 

5. Εφόσον το θέμα ήρθε στη βουλή, είναι μια ευκαιρία να το προωθήσει και αυτός με τη σειρά του. Αναμένουμε ενημέρωση σχετικά με τις κινήσεις του.
6. Πότε θα έρθει στο χωριό να μιλήσει στους κατοίκους που περιμένουν ενημέρωση;

7. Σήμερα που όπως δεσμεύτηκε θα είναι έτοιμα τα αποτελέσματα της ΔΕΥΑΠ, παρακαλούμε τον Πρόεδρό της κ. Πέτρου να αποστείλει επιστολή στους κατοίκους με την οποία να εξηγεί λεπτομερώς τις αναλύσεις και να δίνει οδηγίες ως αρμόδια υπηρεσία για τη χρήση του νερού.

8. Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος σήμερα στην ΕΤ3, δήλωσε πως η μελέτη είναι σχεδόν έτοιμη. Επομένως θα ξεκινήσει άμεσα η αντικατάσταση του αγωγού; Γιατί δεν ανέφερε κάτι για έλλειψη κονδυλίων.
9. Παρακαλούμε τη ΔΕΥΑΠ ως αρμόδια υπηρεσία να τοποθετηθεί σχετικά με την υγειονομική διάταξη 2600 και να αιτιολογήσει γιατί δεν έχει προβεί ποτέ μέχρι στιγμής στις ενέργειες που ορίζονται από το κράτος

10. Με την κεντρική βρύση στην πλατεία τι γίνεται; Γιατί δεν υπάρχει ειδική σήμανση όπως επιβάλλεται από το νόμο σχετικά με την ποιότητα νερού;

Περιμένουμε τη στήριξη που μας υποσχέθηκε και την γραπτή αποσαφήνιση των άνωθεν αιτημάτων μας. Θέλουμε να βαδίσουμε μαζί και όχι κόντρα, όμως θέλουμε αποδείξεις και εγγυήσεις, και τις θέλουμε τώρα.

Σχόλιο από Fyllo Karditsas
Αναμενουμε να τηρηθουν αυτη τη φορα οι νομοτυπες διαδικασιες, με τοιχοκόλληση των αναλύσεων της ΔΕΥΑΠ τόσο στο κοινοτικό γραφείο όσο και στα καφενεία του Φύλλου, αλλά και με επίσημη επιστολή του Δημάρχου προς εμάς. Μέχρι σήμερα δυστυχώς υπήρχε απουσία ενημέρωσης από τη πλευρά του Δήμου και έτσι οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να πληροφορηθούν -όπως ορίζεται από τη νομοθεσία- τα αποτελέσματα των μετρήσεων. Επίσης οφείλει ο Δήμος Παλαμά να τα κοινοποιήσει και στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Καρδίτσας, κάτι που πρέπει να γίνεται ανά τακτά διαστήματα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ!
Αναμένουμε αυτές τις διαδικασίες ώστε να πεισθούμε ότι δε πρόκειται για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων, αλλά ότι θα γίνουν επιτέλους νομότυπες ως όφειλαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου