Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Απάντηση γονέων στη δημοτική Αρχή για τις παιδικές χαρές

Συνεχίζεται η διαμάχη που ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες ανάμεσα στο Σύλλογο γονέων του 1ου δημοτικού σχολείου και της δημοτικής Αρχής για το θέμα των δημοτικών πάρκων όπου θέριευε το χόρτο και των παιδικών χαρών με τα επικίνδυνα παιχνίδια... Συγκεκριμένα, σήμερα απάντησαν οι γονείς στη χθεσινή επιστολή της προέδρου της δ.κ. Παλαμά, κ. Μαρίας Μουτσανίδου, την οποία και έχουμε δημοσιεύσει.

Όπως πληροφορούμαστε από μέλη του Συλλόγου γονέων του 1ου δημοτικού σχολείου και 1ου νηπιαγωγείου Παλαμά, δεν επιθυμούν να συνεχίσουν μια διαμάχη, την οποία δεν επιδίωξαν ποτέ. Το μόνο που ήθελαν, ήταν να κοπεί άμεσα το χόρτο στα πάρκα και στις αυλές των σχολείων για να μην κινδυνεύουν τα παιδιά που παίζουν, πράγμα που έγινε μέσα σε λίγες μέρες, μετά την διά ζώσης παρέμβασή τους στο δήμαρχο και στην αρμόδια για το πράσινο, πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Παλαμά.
Επίσης, οι γονείς είχαν θέσει το θέμα συντήρησης των παιχνιδιών στις παιδικές χαρές αλλά και της απομάκρυνσης όσων είναι σάπια και δεν μπορούν να επισκευαστούν, κάτι για το οποίο δεν αναφέρεται η πρόεδρος του Παλαμά στην επιστολή της προς τον Τύπο.
Όμως, όπως μας είπαν οι γονείς με τους οποίους μιλήσαμε, δεν μπορούν να αφήσουν τα πράγματα στην τύχη τους, και τα παιδιά τους έρμαια της αδιαφορίας των υπευθύνων, να παίζουν σε κακοσυντηρημένους χώρους, με σάπιες παιδικές χαρές που όχι μόνο δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, αλλά απεναντίας αποτελούν καθημερινό κίνδυνο για τη ζωή τους.



Στην απάντησή τους προς την κ. Μουτσανίδου και τη δημοτική Αρχή, οι γονείς του 1ου δημοτικού (με επίσημη ανακοίνωσή τους που δημοσιεύεται στο blog του συλλόγου) τονίζουν:



Απάντηση του Δ.Σ Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου & 1ου Νηπιαγωγείου Παλαμά προς την απάντηση της κ. Μουτσανίδου Μαρίας Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας Παλαμά
Η ολομέλεια του Δ.Σ. Γονέων & Κηδεμόνων (και όχι μια υποτιθέμενη ομάδα μελών) θέλει να διευκρινίσει ότι στον Καλλικρατικό Δήμο Παλαμά δεν λειτουργεί ούτε μια παιδική χαρά (και όχι 44).
Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που θα δώσει λύσεις στο πρόβλημα των παιδικών χαρών, και δεν είμαστε διατεθειμένοι να εμπλακούμε σε άνευ λόγου διαμάχη με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή.
Άλλωστε το πρόβλημα ήταν γνωστό σε όλους από πέρυσι, απλά η αδράνεια της Δημοτικής Αρχής μας ανάγκασε να το επισημάνουμε σε συζήτηση που είχαμε ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ μαζί τους.
Επίσης θέλουμε να τονίσουμε ότι ο σύλλογός μας δεν αποτελείται από ανώνυμα μέλη - τα ονόματα των μελών του Δ.Σ. είναι δημοσιευμένα στον Ιστότοπο του Συλλλόγου:
Ζητάμε μια ανθρώπινη πόλη για τα παιδιά μας .
Η Ολομέλεια του Δ.Σ. του συλλόγου:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΒΑΣΩ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΕΛΕΝΗ ΜΙΧΑΛΟΥ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΡΙΤΑ ΜΑΡΓΕΛΗ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΕΒΑ
ΤΑΜΙΑΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΑΜΙΑΣ: ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Με βάση τις Φωτογραφίες που σας ξαναπαραθέτουμε παρακάτω (Η κατάσταση των Παιδικών Χαρών...) ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή να κάνει πράξη τις Υποσχέσεις της, ότι θα αντικαταστήσει τα όργανα με καινούργια σύμφωνα με τις προδιαγραφές που προβλέπει η Νομοθεσία:
 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου